in

POREČ: Počela gradnja Eurospina u poslovnoj zoni Facinka

Gradilište Eurospina/Foto Tanja Kocijančić

Najveći talijanski diskontni lanac Eurospin već nekoliko mjeseci najavljuje svoj dolazak u Hrvatsku. Prvi grad gdje otvara trgovinu je Zadar i to 13. kolovoza, a ovih je dana otvoreno i gradilište u Poreču, točno preko puta Kauflanda s jedne, odnosno shopping centra Galerija s druge strane. Da Eurospin dolazi nije tajna, jer o tome se već poduže priča, no sada je i službeno, a trebao bi vrata otvoriti do kraja ove godine, doznajemo od Petra Ninića, zaduženog za odnose s javnošću u tvrtki Eurospin Hrvatska.

Gradilište Eurospina/Foto Tanja Kocijančić

-Gradilište je bruto površine 2.500 m2 te će imati 205 parkirnih mjesta. Planirano je zaposliti 20 ljudi redovno, plus otprilike još toliko u sezoni. U planu je do kraja godine otvoriti poslovnicu, a točan datum komunicirat ćemo kad bude vrijeme, odgovorio je Ninić.

Na upit na koji način misle osvojiti kupce u Poreču, ali i na cijeloj Poreštini pa i šire, budući da se u poslovnoj zoni Facinka već nalaze Kaufland, Lidl i Plodine, a u gradu su još i Spar, te brojne trgovine Konzuma i Studenca, rekao je da namjeravaju imati najpovoljnije cijene na tržištu. Spomenimo i to da smo neslužbeno saznali da u Poreču u dogledno vrijeme planiraju doći Pevec, Tommy, pa čak i još jedan market Plodina.

Porečanima doista neće manjkati izbora, a za očekivati je da će tako velik broj trgovačkih lanaca dodatno sniziti cijene na tržištu. Vjerujemo da će to biti borba za svakog kupca. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li svi trgovački lanci i opstati s tolikom konkurencijom.

Gradilište Eurospina/Foto Tanja Kocijančić

Treba naglasiti da je ovo ulaganje interesantno i s obzirom na aktualnu situaciju s koronavirusom, koja je umnogome usporila gospodarske aktivnosti u cijeloj zemlji. Ne i u Eurospinu očito.

Ninić nam je poslao i službeno priopćenje koje su danas poslali medijima vezano za otvaranje prve njihove trgovine u Zadru, u kojem je, među ostalim, istaknuto da su njihovi ambiciozni planovi otvorenje oko 20 dućana te zaposlenje otprilike 500 radnika do kraja 2021.

Foto Tanja Kocijančić

Donosimo priopćenje u cijelosti:

„S 1.200 trgovina i 10 milijuna zadovoljnih kupaca u Italiji i Sloveniji, Eurospinova filozofija Pametne kupnje širi se i u naše krajeve, sa Zadrom kao prvim gradom domaćinom.

Kvalitetni proizvodi uz najpovoljniju cijenu na tržištu Eurospinov je prioritet  još od osnivanja prve poslovnice u Italiji 1993. godine. Taj prioritet pretočen je u model Pametne kupnje prema kojem kupac plaća isključivo kvalitetu proizvoda, s obzirom da se Eurospinova ponuda sastoji od ekskluzivno vlastitih brendova.

Eurospin svakodnevno nudi kvalitetne proizvode najpovoljnijih cijena na tržištu. Bogat i raznovrstan Eurospinov asortiman svakodnevno zadovoljava svakodnevne želje i potrebe hrvatskog kupca, a ponuda je dodatno obogaćena suradnjom s brojnim hrvatskim dobavljačima. Uz brojne odjele prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, u Eurospinu se posebno ističu odjeli Mesnica i Delikatesa koji svaki dan nudi svježe i provjerene mesne proizvode, zatim Pekarnica s pregršt toplih i svježih pekarskih proizvoda, te odjel Voća i povrća bogat ukusnim namirnicama, neizostavnim u svakoj kuhinji.

Nakon Zadra, Eurospin kreće u otvaranje prodavaonica u Požegi, Samoboru, Velikoj Gorici, Zagrebu, Križevcima i Poreču.

Gradilište Eurospina na Facinki/Foto Tanja Kocijančić

POREČ – Prvi u Hrvatskoj član europskog udruženja „Ruta Feničana“ za razvoj projekata u kulturi i turizmu

Najmanje djece od 1900.: Samo u ovih 10 gradova broj rođenih veći od broja umrlih, od toga 2 u Istri