in

POREČ: Startala 5,3 milijuna kuna vrijedna obnova plaže u Špadićima

Foto: Grad Poreč

Nakon što su početkom mjeseca potpisani ugovori o izvođenju radova na uređenju gradske plaže Špadići, ovih su dana počele pripreme za izvođenje istih na terenu, priopćeno je danas iz gradske uprave.

Na novoj će se plaži sanirati postojeće sunčalište od betona i škrile tako da će se postaviti novi završni pokrov, izgradit će se i dio nogostupa uz glavnu prometnicu, projektirat će se „zeleni džepovi“ s grmljem i raslinjem mediteranskog karaktera u obliku žardinjera, plaža će se dohraniti kamenim oblutcima, dotrajale ograde zamijenit će se novima, postavit će se pametna klupa s wi-fijem, ugraditi dva „pametna“ tuša, te kante za razvrstavanje otpada, a postojeći objekt pretvorit će se u sanitarni čvor (muški, ženski i za osobe s invaliditetom).

U projektu se posebno vodilo računa o osobama s invaliditetom, pa će se izraditi prilagođen pristup moru, jedna od dvije novouređene svlačionice bit će prilagođena navedenoj skupini, a ugradit će se i taktilne površine za osobe s invaliditetom i slabim vidom.

Grad je za uređenje ove plaže od Ministarstva turizma dobio gotovo pola milijuna kuna bespovratnih sredstava, a s dodatnih milijun i pol kuna uređenje će financirati Turistička zajednica Poreča. Ukupna vrijednost investicije je 4,3 milijuna kuna + PDV.

Izvođač radova je zajednica ponuditelja Adriaing Kopar i Adriaing Buje. Planirani dovršetak radova je početak lipnja 2019. godine.

– Ovo će biti već osma gradska plaža koju uređujemo. Osim toga, ovom velikom investicijom zatvaramo ciklus vrlo intenzivnog ulaganja u područje Špadići-Materada, te se ovim putem posebno zahvaljujem stanovnicima tog dijela grada na strpljenju i razumijevanju, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić prilikom potpisivanja ugovora.

Miletić: Država kao najveći pojedinačni suvlasnik Uljanika nije nadzirala poslovanje niti išta kontrolirala

BOGAT BOĆARSKI VIKEND: Status favorita opravdale Labinjanke Tanja Grubiša i Nives Jelovica, te Đordano Ferenac iz porečke Istre