in

BOGAT BOĆARSKI VIKEND: Status favorita opravdale Labinjanke Tanja Grubiša i Nives Jelovica, te Đordano Ferenac iz porečke Istre

Foto: IBS

Proteklog vikenda održana su dva boćarska prvenstva Istre po disciplinama, za seniorke u preciznom izbijanju i krugovima u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda, a za juniore u disciplini pojedinačno klasično u labinskom Gradskom boćalištu, priopćeno je iz Istarskog boćarskog saveza.

Na prvenstvima u Puli su, osvojivši svaka po jedan naslov županijske prvakinje i viceprvakinje, uloge favoritkinja potvrdile, najbolje istarske boćarice, reprezentativke Labina, Tanja Grubiša i Nives Jelovica.

Grubiša se okitila titulom prvakinje u preciznom izbijanju ispred drugoplasirane Jelovica, dok je Nives svojoj klupskoj i reprezentativnoj kolegici uzvratila obranivši naslov prvakinje Istre u krugovima u kojima je Tanja bila srebrna. Zanimljivo je da su u obje discipline brončane medalje osvojile iste boćarice pulske Nove Verude, dvije imenjakinje Jasne, trećeplasirana Božić i četvrtoplasirana Pamić.

Pravo nastupa na prvenstvima Hrvatske u obje discipline stekle su Grubiša, Jelovica i Božić.

Prvo službeno županijsko boćarsko natjecanje u novootvorenom Gradskom boćalištu Labin bilo je juniorsko prvenstvo u disciplini pojedinačno klasično na kojem su se u finalu sastala dva trenutno ponajbolja istarska juniora, a u kojem je Đordano Ferenac iz Istre Poreč pobijedio Filipa Matijašića iz Pazina.

U susretu za 3. mjesto je Samuel Majcan iz Vrha savladao najugodnije iznenađenje prvenstva, 14-godišnjem kadetu Matea Ventina iz Pazina.

Pravo nastupa na prvenstvima Hrvatske, koje će se od 17. do 21. srpnja održati u Sinju stekla su četiri prvoplasirana boćara s ovog prvenstva, zaključuje se u priopćenju Istarskog boćarskog saveza.

POREČ: Startala 5,3 milijuna kuna vrijedna obnova plaže u Špadićima

JERKO SLADOLJEV I LORIS PILAR predstavili knjigu „Dnevnik jednog kampiste – kvaliteta hrvatskih kampova kroz okular korisnika“