in

POREČ: U poslovnoj zoni gradi se Pevex, niče niz poslovnih hala

Foto Grad Poreč

Najveća poslovna zona u Poreču, Buići – Žbandaj, koja se nalazi na istočnom ulazu u grad, nastavlja se širiti i dobivati nove objekte i sadržaje. Tako su u tijeku intenzivni radovi na gradilištu površine gotovo 16 tisuća četvornih metara budućeg prodajnog centra Pevex, a pored upravne zgrade Valamar Riviere gradi se još jedan trgovački centar Plodine, te mnogi drugi.

Gospodarska zona Buići-Žbandaj
Predstavnici Grada Poreča i Pevexa

Kako je izvijestio Grad Poreč, radove su jučer obišli gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat zajedno s predsjednikom Uprave Pevexa Krešimirom Bubalom, članom Uprave Ivanom Jukićem te pomoćnikom Uprave prvog hrvatskog trgovačkog lanca Željkom Mandićem.

Prodajni centar Pevex Poreč imat će gotovo 5.500 četvornih metara i nuditi sve potrebno za uređenje doma, okućnice ili hobi. Uz to, na raspolaganju će biti i sve usluge koje imaju i ostali prodajni centri Pevex. Porečanima će, nakon sezone kada se planira otvaranje, biti omogućena kupovina kompletnog asortimana Pevexa s atraktivnim cijenama iz osam prodajnih programa: Građevina i boje, Željeznarija, Vrt i sezona, Elektronika, Dom i dizajn, Keramika i sanitarije, Kućanski uređaji te roba Široke potrošnje.

„Drago nam je da dolazimo u Poreč, drugi naš istarski prodajni centar uz Pulu. U tijeku su nam zapošljavanja jer u Poreču otvaramo 50- ak novih radnih mjesta. Pola djelatnika već smo zaposlili. Poreč je dio našeg velikog investicijskog ciklusa, a Porečanima uskoro otvaramo suvremeni prodajni centar koji će zadovoljavati i naše standarde energetske učinkovitosti jer gradimo i solarnu elektranu te punionicu za električna vozila.“ rekao je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo prilikom obilaska.

Porečka gospodarska zona Buići-Žbandaj jedna je od najopremljenijih takvih zona u Hrvatskoj, u kojoj je poduzetnicima omogućena sva infrastruktura kako bi imali što bolje mogućnosti za svoj razvoj. Paralelno s novim objektom, radi se i na širenju komunalne infrastrukture u zoni. Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča radi na proširenju prometne mreže i izgradnji prometnice prema budućem Pevex centru s obostranim nogostupom, javnom rasvjetom i oborinskom odvodnjom. Pored navedenih, postavljaju se još i instalacije vodovoda, odvodnje otpadnih voda, te elektroenergetska instalacija.

Gospodarska zona Buići-Žbandaj - Foto Grad Poreč
Gospodarska zona Buići-Žbandaj

Gradonačelnik je pozdravio otvaranje još jednog poslovnog objekta u ovoj zoni, koji će uskoro otvoriti svoja vrata za kupce, a u ovoj godini očekuje se još novih gospodarskih hala.

Mi, kao lokalna samouprava, uvijek tvrdimo da su poduzetnici onaj glavni kotač razvoja sredine i na nama je da izgradimo potrebnu infrastrukturu i adekvatnu prostornu dokumentaciju, kako bi i dalje razvijali poslovanje u našem gradu. Posebno mi je drago što u našoj poslovnoj zoni djeluju velike tvrtke na nacionalnoj razni, ali i puno malih obiteljskih tvrtki iz Poreča i okolice koje su s godinama proširile poslovanje, pa s isto tako se preselile u poslovnu zonu. Vjerujem da će Poreč, ali i cijeli dio Istre otvorenjem ovog centra dobiti potreban sadržaj, uslugu i proizvode.“, rekao je Peršurić. 

U poslovnoj zoni Buići-Žbandaj proizvode se i izvoze strojevi, materijali i oprema, a interes za širenje pogona i dolazak novih investitora nastavlja se. Jedan od razloga zašto se poduzetnici odlučuju poslovati u Poreču je i taj što se ovdje nalaze zone gospodarske namjene, od kojih su većina uređene. Namjena je proizvodna i poslovna, a od infrastrukture dostupne su struja, voda, odvodnja, plin, telefon, ceste…

zona buići žbandaj poslovna gospodarska
Foto Grad Poreč

Poreč ima ukupno sedam gospodarskih zona od kojih najveća Buići-Žbandaj koja ima površinu skoro 62 hektara, a slijedi servisna zona Poreč, popularno zvana Facinka s 53,62 hektara, koja također konstantno dobiva nove sadržaje potrebne građanima Poreča i okolice. objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Buje - San Canzian

Niče novi luksuzni resort u Istri: Vile se već prodaju po 8.600 eura za kvadrat

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

CYBER PREVARANTI: Financijski inspektorat upozorava na phishing poruke