in

Niče novi luksuzni resort u Istri: Vile se već prodaju po 8.600 eura za kvadrat

Foto Grad Buje - San Canzian

U Bujama je započeo ambiciozan projekt izgradnje 34 luksuzne vile i rezidencije, planiranih za završetak do 2026. godine. Ovaj projekt, smješten na 36 tisuća kvadratnih metara, već je privukao značajnu pažnju kupaca, s 12 jedinica prodanih u pretprodaji po cijeni od 8.600 eura po kvadratnom metru. Nakon toga krenut će s postprodajom za oko godinu dana, ali onda s cijenom 10.000 eura + PDV naviše.

Osim elegantnih stanova, projekt će uključivati i zajedničke sadržaje poput kluba s wine i cigar barom, wellness centra i podzemne garaže.

Foto Grad Buje - San Canzian
Foto Grad Buje – San Canzian

RAZVOJ GRADA BUJE I ZAPOŠLJAVANJE

Ovaj projekt predstavlja značajan korak u razvoju Grada Buje, posebno u pravcu ekskluzivnog turizma. Trenutno u San Canzianu radi 58 zaposlenih, a završetkom projekta očekuje se porast broja zaposlenih na između 120 i 130 ljudi. To znači otvaranje novih radnih mjesta i unapređenje kvalitete usluge, ključnih za privlačenje i zadržavanje luksuznih turista. Konkretno, novo rezidencijalno naselje otvorit će 70 stalnih radnih mjesta, što je iznimno važno za Buje.

SPOJ TRADICIJE I LUKSUZA

Arhitektura novog luksuznog naselja pažljivo prati istarsku tradiciju i kulturu. Smješteno usred maslinika u unutrašnjosti Istre, naselje će sadržavati niskoenergetske objekte izrađene kombinacijom suvremenih tehnologija i autohtonih detalja poput obloga od istarskog kamena, stropnih tavela i kupa kanalica. Investitori ističu: “Arhitektura novog luksuznog naselja prati istarsku tradiciju i kulturu.”

EKSKLUZIVNI TURIZAM KAO BUDUĆNOST

Foto Grad Buje - San Canzian
Foto Grad Buje – San Canzian

Globalno tržište luksuznog turizma procijenjeno je na 1,5 bilijuna dolara i nastavlja rasti. Prema izvješću Virtuoso Luxe za 2024. godinu, konzultanti predviđaju rast interesa za daleka odredišta i jedinstvena iskustva. Luksuzna putovanja bila su predvodnik oporavka turističke industrije nakon pandemije, a trendovi rezervacija za 2024. godinu pokazuju da bi ova godina mogla biti rekordna za luksuzni turizam.

Projekt luksuznih vila u Bujama predstavlja savršen spoj autohtonosti Istre i modernog luksuza, privlačeći svjetske putnike željne jedinstvenih iskustava. Ova prilika za značajan gospodarski rast Grada Buje dolazi uz očuvanje i promociju bogate istarske kulturne baštine.

Foto Grad Buje - San Canzian
Foto Grad Buje – San Canzian

Podsjetimo – luksuzni hotel San Canzian smješten je u selu Mužolini Donji, na pola puta između Buja i Grožnjana. Novo rezidencijalno naselje bit će 200 metara udaljeno od San Canziana, odmah preko ceste, povezano s podzemnim tunelom, kako bi omogućili gostima da mogu s golf-autićima, biciklima i pješice povezati ta dva mjesta sadržaja. Novo rezidencijalno naselje zamišljeno je na još višem i ekskluzivnijem nivou.

Izvor Grad Buje

Foto Grad Buje - San Canzian
Foto Grad Buje – San Canzian

Foto Grad Novigrad

Gradonačelnik Milos primio novigradske Uuuultrase – vjerne navijače kluba osvajača naslova prvaka

Foto Grad Poreč

POREČ: U poslovnoj zoni gradi se Pevex, niče niz poslovnih hala