in

POREČ-UMAG: Plava laguna povećava plaće i nudi velike novčane nagrade

Foto Plava laguna

Plava Laguna zajedno sa socijalnim partnerima postigla je dogovor oko novih uvjeta za radnike Plave Lagune kojim će se osnovna plaća za sve radnike povećati za 5,5 posto, čime Plava Laguna ostaje na samom vrhu zagarantiranih materijalnih prava koje pruža svojim radnicima u sektoru turizma. Osim povećane plaće, Plava Laguna ukupno osigurava i više od 10.000 kuna dodatnih nagrada i stimulacija za svoje radnike. Uz povećanje osnovne plaće svih radnika za 5,5 posto, također će dodatno biti povećane plaće više od 700 zaposlenika, pa će tako četvrtina radnika Plave Lagune ostvariti ukupno povećanje plaće do 18 posto.

Kao rezultat ovih povećanja će primjerice samostalni recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1.000 eura neto. Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će moći  zaraditi i do 1.600 eura neto u samoj špici sezone. Plava Laguna također za sve radnike, bez obzira na njihov status, osigurava obrok o svom trošku, odnosno za sezonske radnike tri obroka dnevno i smještaj o trošku kompanije.

Unaprjeđenje materijalnih prava radnika kontinuirani je proces kojem Plava Laguna uvijek pristupa na sustavan i transparentan način.

„Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri samom vrhu u našem sektoru. Činimo to jer uistinu brinemo o našim zaposlenicima i cijenimo njihov doprinos. Sva materijalna prava i primanja transparentno su komunicirana našim radnicima kako bi svima bilo jasno što mogu zaraditi. Nadolazeća sezona je u finalnoj fazi pripreme i veseli nas da nam se naši sezonski radnici u velikom broju vraćaju. Nastavljamo i s povećanjem broja ugovora o trajnoj suradnji, koji će uskoro premašiti 50 posto ukupnog broja zaposlenih. Stoga sve one koji se još dvoume pozivamo da odaberu našu kompaniju za sezonski rad jer osim vrlo korektnih primanja nudimo i mogućnost napredovanja te stalnog zaposlenja, uz edukaciju na našim internim akademijama, učenje stranih jezika i drugo“, poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

„U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije zadovoljni smo prije svega dijalogom socijalnih partnera u Plavoj Laguni zbog čega je Kolektivni ugovor Plave Lagune najkvalitetniji u cijeloj ovoj djelatnosti u Hrvatskoj. Sva ugovorena prava su trajna, od svih mogućih neoporezivih davanja do dodatnog regresa za godišnji odmor koji je ugovoren u bruto iznosu. Ovogodišnji dogovor predstavlja samo kontinuitet u unapređivanju položaja radnika. Napravljen je iskorak i u pogledu prehrane, pa će tako na besplatnu prehranu ostvarivati pravo i svi radnici koji nisu na smještaju kod poslodavca. Raduje nas da smo u Plavoj Laguni Poreč, s destinacijama u Rijeci, Umagu i Poreču, u ovim izuzetno teškim, izazovnim vremenima, unatoč posljedicama od pandemije koronavirusa koje se još uvijek osjećaju, dogovorili povećanje materijalnih prava radnicima.”, zaključila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

„Raduju nas rezultati pregovora s upravom Plave Lagune koje karakterizira transparentnost u podizanju materijalnih prava svih radnika. To je ostvareno kroz povećanje obračunske osnovice u visini od 5,5 posto, obvezi isplate neoporezivih primitaka u maksimalnom iznosu sukladno važećem Pravilniku o porezu na dohodak, u dizanju određenih koeficijenata, kao i u ublažavanju razlike u položaju domicilnih radnika i sezonskih radnika”, istaknuo je Roberto Erman, zadužen za Istru i Kvarner u Sindikatu turizma i ugostiteljstva Hrvatske, navodi se u priopćenju iz ove porečko-umaške hotelijerske tvrtke.

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

Lijepe vijesti za stolni tenis u Vrsaru – Održan kamp reprezentacije, a stiže i državno prvenstvo

maske korona covid pixabay

Prvi dan ožujka: U Istri se nastavlja trend pada broja novozaraženih