in

POREČ: Uređenje gradske ribarnice napreduje po planu

Obnova u tijeku - Foto Grad Poreč

Nakon što je projekt “Preuređenje ribarnice Poreč k.č. 407 K.O Poreč” prijavljen u okviru FLAG natječaja u sklopu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, natječaj za Mjeru 2. Ulaganje u prodajna mjesta, kušaone i nabavu vozila za proizvode ribarstva i akvakulture s jedinstvenim vizualnim identitetom, službeno je i prihvaćen od strane FLAG-a “Istarski švoj” te odobren od strane Ministarstva poljoprivrede, a nakon provedenog postupka javne nabave i odabira izvođača Đusto d.o.o. i nadzora Istra inženjering iz Poreča, krajem prošlog mjeseca počelo je preuređenje ribarnice na gradskoj tržnici.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Zahvaljujući natječaju, projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1.658.935,96 kn. Doprinos EU sredstava je 85% te iznosi 1.410.095,57 kuna, a RH 248.840,39 kuna. Udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi 100% ukupno prihvatljivih troškova.

Radove je danas, s predstavnicima Usluge Poreč te izvođača i nadzora, obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, kojemu je ukratko predstavljeno trenutno stanje radova.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Dovršena je priprema i organizacija gradilišta, postavljanje zaštitne skele, potom demontaža kamenih stolova i stolarije, rušenje zidova, rušenje keramike, rušenja svih slojeva poda i betonske ploče, potom iskop materijala radi zamjene nosivog sloja u objektu, izrada nasipa u objektu, postavljanje kanalizacije te betoniranje ploče. Radovi koji slijede su zidanje unutarnjih pregradnih i nosivih zidova, skidanje svih predviđenih slojeva krova te izrada novog krovišta kao i postavljanje elektro i vodovodnih instalacija. Trenutno se dobavljaju materijali potrebni za izvođenje ostalih radova, koji napreduju u planu i od 17. veljače za dovršetak imaju rok od 100 dana.

Foto Usluga Poreč ribarnica ilustracija vizualizacija
Foto Usluga Poreč

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe. Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe Poreču.

Izvor Grad Poreč

Plenković: Produžuje se radno vrijeme kafića, ukida samotestiranje djece

Županija i Talijanska unija zajedno za očuvanje istrovenetskog dijalekta