in

Plenković: Produžuje se radno vrijeme kafića, ukida samotestiranje djece

U 11 sati počela je sjednica Vlade. Premijer Andrej Plenković na početku je govorio o situaciji s koronavirusom koja dopušta, kako kaže, daljnje ublažavanje mjera.

“Broj osoba koje smiju biti na javnim događanjima na otvorenom i u zatvorenom će se povećati što se tiče osoba bez covid-potvrda, a broj će biti bez ograničenja kad su u pitanju osobe s covid-potvrdama. Produžit će se radno vrijeme ugostiteljskih objekata do 2. Planira se ukidanje samoizolacija djece predškolske dobi osim u slučaju obiteljskog kontakta i ukidanje samotestiranja školaraca jednom tjedno”, rekao je premijer.

Ublažit će se i mjere vezane za različite zabavne, vjerske i turističke, kao i političke djelatnosti. “Vidi se da su posljedice i oblici bolesti od omikrona puno lakši nego što su bili prije”, rekao je premijer dodavši da je oko 76 posto populacije cijepljeno barem jednom dozom cjepiva.

Premijer je, govoreći o ratu u Ukrajini, rekao kako je u Hrvatsku ušlo oko 7.200 ukrajinskih izbjeglica i da sustav prihvaćanja i integracije funkcionira. Cijeli članak pogledajte na N1 na linku https://hr.n1info.com/vijesti/uskoro-uzivo-pratite-uvodno-izlaganje-premijera-plenkovica-na-sjednici-vlade/

Ovo je popis svih promjena:

Ograničavanje okupljanja – na javnim događanjima vani može biti 200 osoba, a ne 100 kao dosad, a ako svi imaju digitalne covid-potvrde, više nema ograničenja.

U zatvorenim prostorima može biti 100 osoba umjesto 50, koliko ih je moglo dosad. Ako svi imaju covid-potvrde, nema ograničenja.

Radno vrijeme kafića i restorana produžuje se do dva sata ujutro. Dosad su mogli raditi najduže do ponoć.

Ukidaju se covid-potvrde za održavanje amaterskih izvedbi, sajmova, i slično…
Omogućuju se gledatelji na natjecanjima u zatvorenom, može biti popunjeno 50 posto bez covid-potvrda.

Rad tržnica, održavanje pogreba, sklapanje braka, način korištenja dječjih igrališta – mjere o tome nisu više aktivne.

Izmijenjena je odluka oko testiranja u djelatnosti socijalne skrbi – centri će biti izuzeti od toga.

Nove odluke stupaju na snagu od sutra, a bit će objavljene do kraja dana.

policija foto pu istarska mup promet

Vozio drogiran. U autu mu našli marihuanu i hladno oružje

Foto Grad Poreč

POREČ: Uređenje gradske ribarnice napreduje po planu