in

Poreč: Uređenje rive od carinskog gata do kavane kreće na jesen

Foto: Tanja Kocijančić
Vizualizacija rive nakon obnove

Danas se održao jedan od niza sastanaka vezano za projekt uređenja porečke gradske rive, koji bi trebao startati na jesen. U prvoj fazi uredit će se riva na potezu od Carinskog gata do bivše gradske kavane.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Poreča, tj.  gradonačelnik Loris Peršurić s pročelnicima, zatim predstavnik izrađivača projektne dokumentacije iz studija Kostrenčić i Krebel – Arhitekti iz Zagreba, te Lučke uprave Poreč i gradskih komunalnih poduzeća. Kako piše u priopćenju gradske uprave, teme o kojima se najviše govorilo bile su rekonstrukcija komunalne infrastrukture, prometna problematika i punktovi za otpad u povijesnoj jezgri. Ovakve koordinacije se redovito održavaju kako bi se raspravila i pronašla što kvalitetnija rješenja za uređenje ovog vitalnog gradskog prostora, a na njima sudjeluju predstavnici konzervatora i svih tvrtki koje na tom području imaju infrastrukturu.

S obzirom da se radi o izuzetno kompleksnom projektu, koji obuhvaća jedan od najreprezentativnijih dijelova grada, u njegovoj realizaciji izrazito se vodi računa o mišljenju struke, konzervatora i zainteresirane javnosti. Cjeloviti program uređenja rive od talijanske škole do Gradskog kupališta predstavljen je putem stručne prezentacije i e-savjetovanja. Potom je ova faza uređenja predstavljena vijećnicima, članovima gradskih odbora, predstavnicima ustanova i komunalnih poduzeća u listopadu prošle godine.

S obzirom da će se projektna dokumentacija još dorađivati, finalno rješenje prezentirat će se prije početka radova. Ukoliko potrebne dozvole budu ishođene po planu, planirani početak radova je jesen ove godine, piše u priopćenju.

kaštel-tar-tanja kocijančić

Obnova tarskog kaštela i preuređenje u muzej koštat će 35 milijuna kuna

Poskupljuje plin za 10 posto