in

POREČ: Vijećnici izglasali proračun od 60,9 milijuna eura – Visok socijalni standard, bez viših stopa poreza, nove kapitalne investicije…

Foto Grad Poreč

Na 23. sjednici Gradskoga vijeća Grada Poreča, održanoj sinoć, izglasan je gradski proračun za 2024. godinu u iznosu od 60,9 milijuna eura. Na sjednici je, od ukupno 15 izabranih vijećnika, sudjelovalo njih 11, te je za proračun glasalo 10, a jedan je bio protiv. Vijećnici su na proračun uputili devet amandmana, od kojih su prihvaćena dva. Kako je već ranije napomenuo gradonačelnik Loris Peršurić, kod kreiranja proračuna, u fokusu su bile potrebe građana i ravnomjerni razvitak grada. 

– I ove godine usmjerili smo naše napore prema kapitalnim projektima, jer grad raste i razvija se zahvaljujući povjerenju građana. Zato nam je u najvećem fokusu za 2024. izgradnja dva nova vrtića u Novoj Vasi i Varvarima, kao i dovršetak projekta i početak radova na proširenju Doma za starije i nemoćne, kao i uređenje i proširenje postojećih školskih i vrtićkih objekata. Također, značajna su ulaganja i u sportsku infrastrukturu i infrastrukturu za našu djecu – od igrališta i novih nogometnih terena, pa dalje širenje kanalizacijske mreže, obnova kulturnih spomenika, kao i puno manjih radova po svim našim mjesnim odborima i drugo, rekao je gradonačelnik.

Pritom je istaknuo kako Grad nikada nije ni uvodio prirez, te Poreč i dalje ostaje na dosadašnjim iznosima i ne podiže stope poreza na dohodak.

-Uz to, želim istaknuti da smo uložili značajna sredstva u podršku svim generacijama, od rođenja do mirovine jer smo socijalno osjetljiv grad koji brine o svim svojim sugrađanima. Od porodiljnih naknada do stipendija za učenike i studente, podrške poduzetnicima i obrtnicima, dodataka na mirovine za sugrađane s manjim primanjima, sufinanciranja dopunskog zdravstvenog osiguranja za starije od 65 godina, pa sve do popusta za odvoz otpada, parking i drugih pogodnosti, rekao je gradonačelnik.

Foto Grad Poreč - Žive jaslice 19-12-2022

Za vikend na Adventu Poreč uprizorenje živih jaslica, Slatko jutro, Dječji festival Veseli glasi i predstave

Foto Odvodnja Poreč

Odvodnja Poreč: Širi se kanalizacijska mreža u Antoncima i Vežnaverima