in

POREČ – Vraća se Crofish, međunarodni ribarski sajam s još više sadržaja

Švojko i Švojka - Foto Crofish PR - Manuel Paljuh

Međunarodni ribarski sajam održat će se u Poreču od 25.do 27.11.2022.

Foto Crofish PR - Manuel Paljuh žatika dvorana sajam
Foto Crofish PR – Manuel Paljuh

Nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom popularni sajam Crofish vraća se u porečku dvoranu Žatika krajem studenog. Pripreme su u punom jeku, a uskoro će biti predstavljen program. Žatiku će tako ispuniti ova važna manifestacija, zanimljiva gospodarskim subjektima iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi u Hrvatskoj, Sloveniji  i Italiji, ali i građanima. Naime, u sklopu sajma organizirat će se popratni programi sa sportskim događanjima i natjecanjima, specijaliziranim predavanjima i raznim drugim sadržajima koji će privući sve uzraste.

Ondje će biti i nezaobilazne simpatične maskote, Švojka i Švojko. Naime, upravo je ovo doba godine pogodno za izlov listova koje u Istri zovu švoj ili švoja, što ovisi od mjesta do mjesta.

Foto Crofish PR - Manuel Paljuh
Foto Crofish PR – Manuel Paljuh

Na sajmu će se, kao i uvijek, predstaviti izlagači koji svojim asortimanom obuhvaćaju cjelokupni sektor ribarstva, kompletnu opremu za profesionalni i sportski ribolov, ribarska plovila i nautičku opremu.

Cilj sajma je da se na jednom mjestu omogući okupljanje i predstavljanje svih zainteresiranih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture , sportskog ribolova a sve u ozračju međunarodne i međuregionalne suradnje kao važnog činitelja u razvoju morskog ribarstva i akvakulture.  

Foto Crofish PR - Manuel Paljuh
Foto Crofish PR – Manuel Paljuh

I ove će se godine prirediti poseban kutak sa svakodnevnim cooking show programom. Svakodnevne namirnice lokalnog uzgoja spojene sa sezonskim ribama i morskim plodovima obogatit će gastro ponudu sajma i moći će se degustirati.

Organizator sajma Crofish je Obrtnička komora Istarske županije.

Posjet sajmu i ove će godine biti besplatan. Više informacija na www.crofish.eu .

CMIK Novigrad - program za studeni 2022.

NOVIGRAD: Bogat program u studenom u CMIK-u – Filmski hitovi, Istrijanske navade, stand up i promocija knjige „Gli abissi di Erik“

Katarina Nemet - Foto IDS

Istra u Saboru: Nemet stala u obranu malih kazališta, za bolje uvjete njihova rada i sigurnost