in

NOVIGRAD: Bogat program u studenom u CMIK-u – Filmski hitovi, Istrijanske navade, stand up i promocija knjige „Gli abissi di Erik“

CMIK Novigrad - program za studeni 2022.

Studeni u CMIK-u donosi niz sadržaja za različite ukuse i afinitete, kao i za sve uzraste, od filmova i crtića, kazališne komedije i stand up-a, preko predstavljanja knjige i znanstveno-popularnog predavanja, sve do glazbenih sadržaja i koncerata.    

Klapa Motovun
Klapa Motovun

Četvrtak je i dalje dan za druženje s filmom. Prva projekcija u studenom 3. 11. tako donosi akcijski spektakl Black Adam, čiju glumačku postavu predvode filmske zvijezde Dwayne Johnson i Pierce Brosnan. Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u kinima diljem Hrvatske, pa tako i u Novigradu, premijerno će se prikazati film Šesti autobus, novi hrvatski film o stradanju Vukovara, njegovih žitelja i branitelja, koji je uspješno debitirao ovoga ljeta na Pula film festivalu, a pred publikom u kinima diljem Hrvatske, pa tako i u Novigradu, premijerno će se prikazati 17. studenog. Redatelj filma je Eduard Galić, a u naslovnim ulogama su Zala Đurić, Toni Gojanović i Arnaud Humbert. Tjedan dana kasnije, 24. 11., vrijeme je za još jedan akcijski spektakl, znanstveno-fantastičnu avanturu Black Panther: Wakanda zauvijek. Riječ je o nastavku filma Black Panther iz 2018. godine koji je diljem svijeta zaradio preko 1,3 milijarde dolara. Film je oduševio kritičare i publiku, a osvojio je i tri Oscara – za najbolju originalnu glazbu, najbolji dizajn kostima i najbolju scenografiju. Sve projekcije počinju u 20 sati.

Petak je i dalje dan za obiteljski odlazak u kino, kada su na repertoaru animirani filmovi te dječji i obiteljski filmovi, početak projekcija je u 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna, dakle niža no za ostale kino projekcije. Studeni u CMIK-u petkom tako donosi aktualne animirane hitove: Vatreno srce (4. 11.), Put oko svijeta u 80 dana (11. 11.), Otpisance (18. 1..) i Čudesan svijet (25. 11.).

Kazališni program 10. 11. od 20 sati donosi novu hit komediju pulskog Teatra Naranča, nakon velikog uspjeha njihove predstave Moje istrijansko korona vjenčanje. Ovoga puta riječ je o predstavi Istrijanske navade, „jeno malo črnoj komediji“, kako kažu iz samog Teatra Naranča, koju kroz elemente vodvilja i brzih dinamičnih scena, donose glumci i glumice ovog pulskog kazališta.

Dva dana kasnije u CMIK-u s predstavom Dejt Najt gostuju neki od ponajboljih hrvatskih stand-up komičara, okupljeni pod nazivom Lajnap. Predstava započinje u 20 sati, a ulaznice su u pretprodaji dostupne u novigradskoj knjižari Libar i Cici sport baru u sportskoj dvorani te na blagajni dvorane na dan predstave od 19 sati.

CMIK će u studenom ugostiti i predstavljanje knjige „Gli abissi di Erik“, talijanski prijevod već objavljene knjige „Erikove dubine“, koju su u spomen na ovog nesretno stradalog mladog Novigrađanina objavili njegova obitelj i Sportsko-rekreativni klub podvodnog ribolova, koji nosi Erikovo ime. Predstavljanje knjige i još jedno prisjećanje na Erika započet će u 18 sati.

Komedija Teatra Naranča Istrijanske navade
Komedija Teatra Naranča Istrijanske navade

U srijedu 16. studenog od 20 sati znanstveno-popularno predavanje će u CMIK-u održati uvijek zanimljivi i intrigantni Korado Korlević, u čijem ćemo društvu ovoga puta doznati „Kome pripada budućnost?“. Ulaz je naravno besplatan.

Koncertnim nastupom u društvu glazbenih gostiju 19. 11. od 18 sati predstavit će se novigradski pjevački zbor Lavanda.

I za kraj studenog, 26. 11. od 19:30 u CMIK-u su pripremili jednu pravu glazbenu poslasticu – cjelovečernji koncert jedne od najboljih istarskih klapa, klape Motovun. Uz njihovu poznatu Terru magicu, druge klapske pjesme i mnoge glazbene uspješnice u klapskoj obradi, provest ćete zasigurno jednu lijepu i ugodnu glazbenu večer, a za dodatni doživljaj, po završetku koncerta druženje s članovima klape nastavit će se uz čašu dobrog vina renomiranih motovunskih vinara – Vina Bertoša i Vina Tomaz.

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a ulaznice za kino-projekcije, kazališne predstave, koncerte i sva ostala događanja koja su u neposrednoj organizaciji CMIK-a dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, odnosno na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa.                     

Izvor – CMIK Novigrad

Porečke gimnastičarke

Porečke gimnastičarke osvojile niz medalja na Leda cupu

Švojko i Švojka - Foto Crofish PR - Manuel Paljuh

POREČ – Vraća se Crofish, međunarodni ribarski sajam s još više sadržaja