in

Tisuće malih sportaša u travnju dolazi u Poreč, Rovinj i Pulu

Tisuće mladih nogometaša, rukometaša i tenisača ovog proljeća dolaze u Istru. Okupit će ih projekt Snaga djece u pokretu, čije će se šesto izdanje ‪od 16. do 20. travnja‬ održati u Rovinju, Puli i Poreču. Projekt koji će privući više od 3000 djece iz 9 zemalja pokrenula je Akademija zdravog življenja sa ciljem popularizacije dječje sportske aktivnosti.

Središnji događaj projekta je turnir Croatia Trophy. Sportaši i sportašice u dobi ‪od 9 do 17‬ godina, raspoređeni u 150 ekipa natjecat će se na turniru, ali i što je važnije, sklapati nova prijateljstva kroz sport. Barcelona, Viborg Danska, Celje Pivovarna Laško Slovenija i Dinamo samo su neki od poznatih klubova čiji su mališani zaigrali prijašnjih godina na turniru. Od ove godine nogometu i rukometu pridružuje se i novi sport, tenis. Projekt teži humanitarnom i socijalnom osvještavanju društva te razvoju pozitivnih sportskih osobina ali i međusobnog razumijevanja i prihvaćanja, bez obzira na različitosti.

U sklopu Snaga djece u pokretu održat će se i jedan od turnira nogometne lige i rukometne lige za djecu s teškoćama u razvoju (Special Power League). Cilj ove lige jest promocija i podizanje svijesti o sportu i tjelesnim aktivnostima kod djece s teškoćama u razvoju. Na taj način, djeci s teškoćama u razvoju pružaju se nove mogućnosti u ostvarivanju potreba za sportskom aktivnošću i priliku za uključivanje u društvo. Projekt se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i brojnih hrvatskih sportskih klubova, a jedan od turnira održat će se upravo u Rovinju, ‪od 16. do 20. travnja‬, paralelno s turnirom Croatia Trophy.

Edukativni dio projekta Snaga djece u pokretu namijenjen je odraslima. Simpozij na temu Edukacija trenera, roditelja i stručnih suradnika za rad u sportu s djecom s teškoćama u razvoju održat će se ‪17. travnja, a ima‬ za cilj osposobiti zainteresirane liječnike, trenere, psihologe i roditelje za što kvalitetniji rad s djecom koja imaju poteškoće u razvoju. Partner projekta je i sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska koja će ‪17. travnja‬ održati zajednički trening na otvorenom za sve građane kao i posebnu radionicu Mentalnog treninga.

Projekt se održava u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim rukometnim savezom, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Istarske županije te gradovima Rovinjom, Pulom i Porečom. Svoju potporu projektu dali su i Zaklada Mateo Kovačić, JANAF, HEP, agencija ATI kao tehnički organizator te brojni drugi partneri projekta.

Poreč: Za poduzetnice osigurano 20 posto više potpora nego lani

policija

BRAVO DUKS: Ovaj put drogu pronašao u Fažani