in

POREČ: Zbog dovršetka gradnje međuzaobilaznice uskoro posebna regulacija prometa

Zbog dovršetka izgradnje druge faze porečke međuzaobilaznice koja se trenutno gradi u poslovnoj zoni Facinka te će dovršetkom radova spojiti Vukovarsku ulicu (cesta Poreč – Varvari) s Ulicom Mate Vlašića, od 13. veljače do početka travnja, dionica između kružnog raskrižja u naselju Varvari i kružnog raskrižja kod dvorane Žatika (Parens) bit će zatvorena promet. Obilazni pravac se određuje obilaznicom preko kružnog raskrižja Veli Vrh (Košambra) i kružnog raskrižja kod groblja na Žatiki.

Podsjetimo, glavni zadatak međuzaobilaznice je da rastereti postojeće prometne pravce – porečku zaobilaznicu i Ulicu Mate Vlašića, posebno tijekom ljetnih mjeseci.

Prva faza izgrađena je u 2018. godini, kada je i otvorena nova Osnovna škole Finida. Prva faza spaja Osnovnu školu Finida sa zonom trgovačkih centara u Ulici Mate Vlašića. 

U drugoj fazi probijena je dionica međuzaobuilaznice od Vukovarske ulice (cesta Poreč – Varvari) preko Facinke uz Metro do Ulice Mate Vlašića, a asfaltirana je i osvijetljena pješačko biciklistička komunikacija preko mosta koji veže zonu Facinka s naseljem Varvari, od zone do naselja.  

Za realizirati međuzaobilaznicu u punom profilu još predstoji posljednja, treća faza koja će spojiti naselja Gonji Špadići i Gulići s Osnovnom školom Finida, paralelno s postojećom zaobilaznicom, te će na taj način međuzaobilaznica u punom profilu dodatno povećati standarde prometovanja u gradu Poreču. Bit će omogućen pristup poslovnoj zoni Facinka iz više različitih smjerova, što će omogućiti veću protočnost prometa, veću sigurnost za sve sudionike u prometu te lakši pristup traženim sadržajima, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Vladimir Bugarin

Uskoro Otvoreno prvenstvo Poreča u veleslalomu na Zoncolanu – Prijavite se

policija

Slovenac kod Plovanije sletio s ceste i udario u zid. Bio je pod utjecajem alkohola