in

Porečani i Rovinjci na Obrtničkom sajmu u Münchenu

Prošlog vikenda obrtnici Poreča i Rovinja zajednički su posjetili München i obrtnički sajam IHM. Internationale Handwerksmesse najveći je obrtnički sajam u svijetu, mjesto prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, novih trendova u obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu. Na sajmu je izlagalo više od 1.000 obrta iz 60 država na 74.000 četvornih metara izložbenog prostora, priopćilo je danas Udruženje obrtnika Poreč.

Ovogodišnja zanimljivost IHM-a bila je izgradnja montažne kuće unutar jednog od paviljona, modna revija i prezentacija obrtničkih profesija različitih obrtničkih škola. Obrtnicima se u posjetu samu pridružio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić kojeg su obrtnici upoznali s aktivnostima svog udruženja.

Osim druženja i upoznavanja s novitetima i trendovima u Münchenu, obrtnici su posjetili i Salzburg i poznatu trgovačku ulicu u kojoj je rođen i Wolfgang Amadeus Mozart.

Prije rastanka, svima se obratio predsjednik Udruženja obrtnika Zoran Kalčić, izrazivši zadovoljstvo organizacijom izleta, lijepom druženju obrtnika, a najavio je i posjete novim sajmovima tijekom jeseni.

Udruženja obrtnika Poreč svojim je članovima sufinanciralo putovanje s 200 kuna potpore, priopćeno je iz Udruženja.

Povećanje broja smještajnih kapaciteta stiglo do maksimuma – fokus mora biti na kvaliteti

hitna pomoć dom zdavlja poreč

Ministarstvo turizma za dodatne timove hitne pomoći u Istri osiguralo 1,5 milijuna kuna