in

Porečke zelene površine cvjetaju zahvaljujući djelatnicima Hortikulture – Pokose godišnje više od 5 milijuna kvadrata

Foto Usluga Poreč

Dolaskom sunčanog i toplog razdoblja Usluga Poreč počela je s proljetnim uređivanjem grada i hortikulturnim radovima. U tijeku je intenzivna košnja zelenih površina i orezivanje stablašica, trajnica, grmlja i živice na različitim lokacijama na području Grada Poreča.

U rad je pušten sustav automatskog polijevanja zelenih površina, a provode se i radovi redovne zaštite ukrasnog bilja na javnim površinama na području grada. Užurbano se radi na poslovima prozračivanje i prihranjivanja travnjaka, uređuju se šume, dječja igrališta, parkovi. Osim toga, ovih dana krenula je i sadnja cvijeća. Predviđena je sadnja 10 različitih vrsta i preko 15.000 komada ljetnih sadnica koje će krasiti naše ulice, rotore, parkove, trgove i ostale zelene površine.

Foto Usluga Poreč
Foto Usluga Poreč

Organizacijska jedinica Hortikultura, kao i uvijek, obavlja različite poslove održavanja javnih zelenih površina na području Poreča. Ovisno o godišnjem dobu obavlja poslove košnje zelenih površina, grabljanja, okopavanja i sadnje, uređenja cvjetnih gredica te orezivanja i oblikovanja trajnica grmova i živica.

Godišnje održavanje zelenih površina obuhvaća održavanje 592 m2 cvjetnih gredica i cvjetnih korita te se posebna pažnja posvećuje njezi samog bilja.

Pod održavanjem zelenih površina Grada osim održavanja i njege sezonskih i trajnih cvjetnjaka, podrazumijeva se i održavanje i orezivanje drveća, grmlja i živica te košnja i sakupljanje trave.

Površina za košnju zelenih površina što uključuje preko 45 dječjih igrališta, 25 rotora, te sve gradske parkove iznosi 950.222,54 m2. Odnosno, a s obzirom da je košnja ponavljajuća djelatnost na godišnjoj se razini ukupno pokosi 5.405.662 m2 zelenih površina.

Osim košnje zelenih gradskih površina, redovito se održavaju i kose površine uz prometnice i to ukupne površine 1.163.678 m2 , odnosno godišnje se održava i pokosi ukupno 2.034.433 m² površina uz prometnice.     

Radovi se odvijaju zahvaljujući 26 radnika dok se u održavanju zelenih površina koristi profesionalna mehanizacija koja uključuje kosilice, traktore te specijalna komunalna vozila sa s priključcima.

Grad Poreč odavno je prepoznat po standardu uređenosti svoje zelene infrastrukture, a vrijedni djelatnici Hortikulture i ove godine osigurat će prekrasno uređene zelene površine s šarenim cvijećem koje će razveseliti naše sugrađane ali i spremno dočekati sve posjetitelje.

Izvor Usluga Poreč d.o.o.

NK VRSAR: Pobjeda seniora, U9 “rasturili” umašku Moelu

Foto Janitors za Pixabay - Ilustracija pješački prijelaz auto

Udario 81-godišnjakinju na pješačkom pa pobjegao. Policija traži svjedoke nesreće