in

Poznati trgovački lanac izbacio Podravkine proizvode s polica

Ilustracija - Photo: Damir Špehar/PIXSELL

Kauflandov zahtjev za povoljnije uvjete, odnosno cijene, u odnosu na naše druge trgovačke partnere Podravki nije prihvatljiv, a osim toga, suprotan je i pravilima Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom – kažu iz Podravke.

Umjesto Podravkinih juha na Kauflandovim policama vojvođanske od Aleve, brašno je zamijenila marka Farina, a kupci bezuspješno tragaju i za Lino ladom. Neki trgovci su se i ranije žalili kako su Podravka i još neki domaći proizvođači nabili visoke cijene svojih proizvoda, kojima je teško naći opravdanja.

Je li Kaufland prvi koji se odlučio na tako drastičan potez, vidjet će se, no iz Kauflanda o razlozima nestašice Podravkinih proizvoda još nema odgovora, piše Večernji list..

Danica.hr navodi neslužbeni odgovor iz tog trgovačkog lanca kako su izlistali sve Podravkine proizvode sa svojih polica jer je inzistirala na visokim rabatima, a posljedično tome i većim maržama, tako da još uvijek traže zajednički jezik.

Iz Podravke su odgovorili kako su još u travnju prekinuli isporuku proizvoda Kauflandu s obzirom da nisu uspjeli postići obostrano prihvatljiv dogovor o uvjetima suradnje.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Foto Tanja Kocijančić

LJETO U ISTRI: Večeras, 18.8., Fešta od angurije u Rošinima, u subotu 1. susret klapa u Taru

Night Expres Band

Fešta sv. Pelagija u NOVIGRADU: 10 koncerata u 4 dana – Klapa Kampanel, Neno Belan, Night Express, Febra… I još puno toga