in

LJETO U ISTRI: Večeras, 18.8., Fešta od angurije u Rošinima, u subotu 1. susret klapa u Taru

Foto Tanja Kocijančić

Turistička zajednica općine Tar-Vabriga večeras, 18. kolovoza, s početkom u 20 sati organizira Feštu od angurija u Rošinima, a sutra, 19. kolovoza, 1. susret klapa u Taru kod kaštela s početkom u 21 sat. U nastavku donosimo programe za oba događanja.

Fešta od agurija jedna je od najomiljenijih u Istri a odvija se na igralištu u centru mjesta. Fešta je uvijek privlačna i domaćima i strancima, posebno zato što se jedu isključivo lubenice uzgojene na ovom području i to potpuno besplatno! U mnogim se zemljama svijeta na sličan način obilježava Svjetski dan lubenica, ali ova fešta u Rošinima nudi pregršt raznolike zabave uz glazbu, ples, simpatična natjecanja kao tko će najbrže pojesti lubenicu i tko je uzgojio najtežu lubenicu… Osim besplatne degustacije lubenica i raznolike gastro ponude, TZO je osigurao i glazbenu animaciju, a nastupit će klapa Trogirski kanti.

Sutra u prekrasnom ambijentu ispred tarskog Kaštela u subotu 19. kolooza od 21 sat posjetitelje očekuje nezaboravna večer uz a capella pjevanje i najljepše skladbe. Nastupaju poznate klape Lungomare iz Umaga, Pinguentum iz Buzeta, Trogirski kanti iz Trogira, te ženske klape Luka iz Rijeke i Teranke iz Pule.Organizator, Turistička zajednica općine Tar-Vabrige, najavljuje i popratnu ponudu iz slasne istarske okuse i mirise, te najbolja vina.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Za vikend u Istri kontrola alkoholiziranosti vozača. Provjeravat će se i jesu li konzumirali droge

NEMOJ OVO OBJAVITI NIKADA

Poznati trgovački lanac izbacio Podravkine proizvode s polica