in

PROJEKT “TEŽAK” 8 MILIJUNA KUNA: Vrsar kreće u obnovu dječjeg vrtića Tići

Jučer je potpisan ugovor između načelnika Općine Vrsar Ivana Geromette i predsjednika uprave tvrtke Radnik, Mirka Habijaneca, za rekonstrukciju i energetsku obnovu dječjeg vrtića i jaslica “Tići” vrijednu ukupno oko 8,2 milijuna kuna.

U postupku javne nabave tvrtka Radnik iz Križevaca odabrana je za izvođača. Kako doznajemo u općini, temeljni cilj projekta jest rekonstrukcijom i opremanjem objekta povećati standard i razinu kvalitete odgojno – obrazovne ustanove kako bi se omogućila što kvalitetnija skrb o djeci predškolske dobi i njihov svekoliki razvoj. Za ostvarenje tog cilja projektom je planirana rekonstrukcija dotrajalih dijelova vrtića koji je sagrađen 1983. godine, uz povećanje energetske učinkovitosti za 20%; potom opremanje kako bi se poboljšali materijalni uvjeti za skrb o djeci i pružio im se kvalitetan boravak, te krajobrazno uređenje i opremanje igrališta.

-S Radnikom smo ugovorili radove u visini od 7,8 milijuna kuna. Rok za izvođenje radova, čiji se početak očekuje u sljedećih 8 dana, jest šest mjeseci. Radnik će od početka radova do 1. rujna imati nesmetan pristup zgradi, jer u tom razdoblju djeca neće boraviti u vrtiću. Nakon 1. rujna dinamika i organizacija radova koji će se izvoditi bit će usklađeni tako da se što manje remeti normalan rad vrtića, naglasio je načelnik Gerometta.

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove dječjeg vrtića i jaslica “Tići”, ukupne vrijednosti 8.242.111,16 kuna, sufinanciran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 7.4.1. u sklopu kojeg je Općini Vrsar odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 5.106.802,56 kuna, doznajemo u općini.

Ugovorene su sljedeće mjere energetske obnove predviđene projektom: obnova ovojnice zgrade – povećanje toplinske zaštite ovojnice (toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu (iznad grijanog prostora), toplinska izolacija ravnog krova (iznad grijanog prostora), zamjena postojeće stolarije energetski efikasnijom, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, promicanje korištenja obnovljivih izvora energije ugradnjom solarnog sustava za pripremu tople vode, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom novog visokoučinkovitog sustava (rekonstrukcija kotlovnice i izborom kondenzacijskog kotla, postojeće split sustave zamijeniti novim VRV sustavom (dizalicama topline) te uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Osim navedenog, u sklopu rekonstrukcije planira se zamjena keramike u četiri sobe u vrtićkim grupama s prethodnom rekonstrukcijom kanalizacijskih i vodovodnih vodova, zamjena keramike kuhinje i praonice Vrtića s prethodnom rekonstrukcijom kanalizacijskih vodova te ugradnja alarmnog sustava.

gradska uprava poreč palača

POREČ: Novi asfalt u Malom Maju i Medulinskoj ulici

KONJI na cesti Manjadvorci – Barban: POLICIJA KAZNILA VLASNIKA