in

Prva punionica za električna vozila u Općini Tar-Vabriga

Prva punionica za električna vozila u Taru

Turistička zajednica općine Tar-Vabriga u suradnji s HEP-om realizirala je projekt postavljanja punionice za električna vozila koja se nalazi na parkiralištu pored školskog igrališta u Taru.

Postavljanje punionice za električna vozila dio je projekti eMOBILNOST kojega HEP provodi s ciljem poticanja korištenja električne energije iz obnovljivih izvora energije kao pogonskog goriva za električna vozila s obzirom na konstantan rast prodaje i korištenje električnih automobila, ali i uvažavajući energetsku strategiju EU.

Prva punionica za električna vozila u Taru
Prva punionica za električna vozila u Taru

Vrsta punionice koja je postavljena u Taru je AC punionica; ima dva standardizirana Mode # Type 2 priključka 22kW za koje korisnik vozila treba imati potreban kabel. Brzina punjenja ovisi o modelu automobila.

Za pokretanje punjenja potrebno je skinuti ELEN aplikaciju, registrirati se i jednostavnim skeniranjem barkoda na punionici pokrenuti punjenje. U aplikaciji se nalazi aktualni cjenik, interaktivna karta s mrežom punionica u cijeloj RH I kontakti službe za korisnike kao i ostali uvjeti za korisnike ( https://elen.hep.hr/).

-Vlasnicima električnih vozila omogućit će bezbrižan boravak u Općini Tar-Vabriga te doprinijeti daljnjem pozicioniranju naše općine kao suvremene i okolišno osviještene turističke destinacije, rekla je direktorica Turističke zajednice Tar-Vabriga Sanja Žužić.

Oleum Olivarum Buje

Buje i Krasica pozivaju na 9. Međunarodni likovni natječaj Oleum Olivarum. Prva nagrada 1.000 eura

Ilustracija - Foto Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Radari u Istri u subotu 6. svibnja 2023.