in

TAR: Gradi se rotor vrijedan 4,2 milijuna kuna prema Novigradu

Gradi se kružni tok u Taru, na cesti prema Novigradu - Foto Tanja Kocijančić

Kao što smo već objavili, početkom tjedna počela je gradnja kružnog toka u Taru, na lokaciji opasnog raskrižja na dionici Poreč – Novigrad, odnosno na skretanju za St. Blek i Tarsku valu, zbog čega je na snazi privremena prometna regulacija. Radi se o državnoj cesti DC75 a investitor su Hrvatske ceste. Rok izvođenja radova je pet mjeseci.

kart tar stancija blek novigrad radovi rotor
Gradi se kružni tok u Taru, na cesti prema Novigradu – Foto Tanja Kocijančić

-Izgradnja kružnog raskrižja na državnoj cesti DC75, dionica 003, na križanju sa županijskom cestom ŽC5040 za St. Blek ugovorena je sa zajednicom gospodarskih subjekata Cesta d.o.o.  Pula i Đusto d.o.o. Poreč. Nadzor izvodi Učka – konzalting d.o.o. iz Pazina.

Cijena radova bez PDV-a iznosi 4.283.443 kuna. Općina Tar – Vabriga financirala je projektnu dokumentaciju. Izgradit će se jednotračno, četverokrako kružno raskrižje s pješačkim stazama i dvosmjernom biciklističkom stazom, te javna rasvjeta, kaže nam Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Općina Tar-Vabriga objavila je ovog tjedna grafiku privremene regulacije prometa za potrebe izvođenja radova na izgradnji kružnog raskrižja. Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u više faza. U prvoj fazi (Etapa A) predviđeno je zatvaranje dijela nerazvrstane ceste prema St. Blek i Tarskoj vali te županijske ceste ŽC5040 za sav promet osim vozila gradilišta (prema potrebi za Tarsku valu).

Dvosmjeran promet bit će omogućen za smjer Poreč – Novigrad i to gradilišnim uvjetima zbog ulaza/izlaza kamiona s gradilišta te zabranjenog skretanja lijevo/desno. Obilazni pravac, u oba smjera, Tar – Kaštelir, osiguran je preko centra naselja Tar (rotor za Lanternu). Obilazni pravac, u oba smjera, Tar-St. Blek/Tarska vala je preko nerazvrstane ceste u Tarskoj vali na DC75.

Drugim riječima, vozači koji iz Poreča kreću za Novigrad i obrnuto, moći će prolaziti gradilištem, dok će se u Tarsku valu ulaziti s donje strane, jer je lokalna cesta preko St. Blek zatvorena. Također, promet je zatvoren na kraćoj dionici unutar naselja Tar – od raskrižja do restorana Arkada.

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

MUP UPOZORAVA: Prevaranti se spoje na vaše računalo i prebace novac

Jakov Dulčić i Robert Momić - Foto Tanja Kocijančić - Tarska vala 2022.

Za vikend izlov ribe u TARSKOJ VALI