in

U utorak nove cijene goriva. Premijer: Jedan ide malo gore, drugi dolje

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

U utorak istječe mjera zamrzavanja cijena goriva. Šef vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković kazao je u HTV-ovom Dnevniku kako će vlada pričekati i preko vikenda će konsolidirati sve podatke da vidi kakva je situacija na tržištu te kakvi su dvotjedni izračuni.

U ponedjeljak će vlada održati telefonsku sjednicu, a prema preliminarnim podacima, koji su njemu tijekom jučerašnjeg dana bili dostupni, čini mu se da će cijene benzina i dizela malo varirati.

“Jedan ide malo dolje, drugi ide malo gore tako da bi to trebalo iduća dva tjedna ostati u približnim okvirima kakvi su danas”, poručio je predsjednik vlade.

“Nastavit ćemo ovu politiku sigurno jer smatramo da je to dobro i korisno za naše sugrađane u ovom trenutku”, dodao je.

Plenković se osvrnuo i na moguću nestašicu plina.

“Ovoga trenutka nema nikakvog paketa sankcija koji pokriva dotok plina u zemlje Europske unije. Dakle, to je vrlo važno da znamo. Ono što činimo, a to čine i svi drugi, pripremamo se za zimske mjesece. Naše podzemno skladište plina Okoli je u fazi punjenja. Mi ćemo do početka listopada imati preko devedeset posto.

Cijeli članak pročitajte na linku: https://www.index.hr/vijesti/clanak/plenkovic-ovaj-dan-je-jako-bitan-dosli-smo-na-nivo-kakav-nikad-nismo-imali/2380290.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Spremni za redukciju vode? Županija odredila i kazne

Novigrad - Foto TZ/Cappellari mandrač riva

Grad Novigrad mijenja Prostorni plan uređenja