in

Ugostitelji bijesni zbog mjera: “Katastrofa, dajte nam da radimo”

Foto Unsplash

Vlada je danas objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače. Među popuštanjima, unatoč očekivanjima ugostitelja, ne nalaze se mjere za restorane i kafiće.

Neće biti otvorene terase, piše Index, a ne omogućuje se ni opcija prodaje kave za van. Iz Nacionalne udruge ugostitelja odmah su reagirali na ovu odluku vlade.

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi”, stoji u priopćenju.

Iz Udruge Glas poduzetnika poručili su kako je ova odluka katastrofalna.

ECO DOMUS: Objavljen natječaj za uključenje u program certificiranja Eko prijateljskog smještaja

Umjesto Lina Červara: Hrvoje Horvat novi izbornik muške rukometne reprezentacija