in

Uređuje se Gat A u Marini Poreč

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč nastavlja s drugim dijelom investicijskog ciklusa u Marini Poreč. Nakon što je u potpunosti obnovljen sidreni sustav u cijeloj marini, ovih su dana započeli radovi uređenja najvećeg gata, odnosno lukobrana.

Marina Poreč - Foto Usluga Poreč
Marina Poreč – Foto Usluga Poreč

Ključne karakteristike ovog projekta uključuju uređenje podne obloge betonskim opločnicima i WPC daskama prema prethodno izrađenom arhitektonskom rješenju, čime će se poboljšati izgled i trajnost gata A, zatim ugradnju konzolnih klupa i stolova cijelom dužinom gata kako bi se stvorili ugodni prostori za opuštanje i druženje, zamjenu stupova javne rasvjete radi poboljšanja sigurnosti i estetike prostora, te ugradnju ambijentalne rasvjete kako bi se stvorila ugodna atmosfera i u večernjim satima.

-Ovim uređenjem želi se stvoriti atraktivniji, funkcionalniji i kvalitetniji prostor gata koji se koristi za privez plovila. Površina lukobrana je 723,40 m2, a površina zida lukobrana koja se uređuje je 216,00 m2. Sam zahvat ne dotiče površinu školjere, već se samo uređuje betonska površina, objavili sui z komunalnog poduzeća Usluga Poreč.

Marina Poreč otvorena je tijekom cijele godine te raspolaže s 129 vezova u moru koji se koriste kao stalni i tranzitni vezovi, te su svi opremljeni priključcima za vodu i struju.

-Svake godine u našoj marini bilježimo porast tranzitnih vezova što nam ukazuje da je marina dobro prepoznata od nautičara. U tom pogledu i ova investicija predstavlja daljnje ulaganje u kvalitetnu i tehnološki naprednu infrastrukturu te visoko standardiziranu uslugu, zaključuju u Usluzi.

Foto HelloIstria - Uši Istre na granici između Požana i Sočerge

HELLOISTRA: Jeste li posjetili “uši” Istre? Izlet na Ušesa Istre iznad Sočerge ostavlja bez daha

Foto Zdravi grad Poreč

POREČ: Dr. Burcar o ovisnosti o tehnologiji. Napredak ili put u propast? Roditelji imaju presudnu ulogu