in

Uskoro otvaranje luksuzne ACI marine Rovinj – kategorizirane s 5 sidara

Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI marine

Otvara se ekskluzivna, potpuno obnovljena ACI marina Rovinj, kategorizirana s 5 sidara. Ponad nje uzdiže se također iz temelja obnovljen novi grandiozni Maistrin Grand hotel Park. Rovinj je tako dobio jedno od najluksuznijih mjesta na Jadranu, svjetski ekskluziv na turističkoj i nautičkoj karti svijeta već prepoznat pod nazivom turistička zona Monte Mulini.

U cijeloj ovoj novoj vizuri s pogledom na jedinstvenu slikovitu staru gradsku jezgru ACI marina Rovinj postaje i po svojim vrhunskim nautičkim standardima i po vizualnom identitetu mjesto broj 1 na hrvatskim nautičkim rutama.

S predsjednikom Uprave ACI-ja, Kristijanom Pavićem, razgovarali smo upravo u povodu realizacije ovog najvećeg investicijskog postignuća u povijesti ACI-ja, objavio je portal Novac.hr.

Upravo je pred svečanim otvorenjem, možemo reći, sasvim nova ACI marina Rovinj. Koje su značajke njezine rekonstrukcije, je li to novi kamen temeljac razvoja modernog ACI-ja?

– Rekonstrukcija je počela u travnju 2017. godine, a u marini sagrađenoj davne 1984. ostali su nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti dok je sve ostalo sagrađeno iznova. Vizualni identitet kompletno je izmijenjen, a koncept marine predstavlja suštinski iskorak u standardima nautičkog turizma, ponudi marine i usluzi nautičarima: prožet je ekskluzivnošću u svakom detalju, što lokaciji daje potpuno novu vizuru. Jasno je da je riječ o jedinstvenom projektu na Mediteranu.

Nova ACI marina Rovinj najveća je investicija u povijesti ACI-ja, a i jedna od najvećih u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna.

– Od samih začetaka inzistirali smo da marina bude vizualno fascinantna, ali i arhitektonski umjerena u odnosu na okruženje, luksuzna, da primjenjujemo inovativna rješenja te da prije svega klijentima nudi najvišu razinu sigurnosti.

Rekonstrukcija ACI marine Rovinj može se opisati u četiri riječi: ljepota, luksuz, inovativnost i sigurnost. Danas je to prva ACI marina s visokom kategorizacijom 5 sidara. Uz najmoderniji infrastrukturni i atraktivan vizualni dio u samoj marini, usluga je na najvišoj razini. Sigurni smo da će naši gosti to prepoznati. Rovinj je destinacija koja traži i zaslužuje jedan takav svjetski projekt, što smo mi prepoznali.

Istodobno je sagrađen sasvim novi Grand hotel Park Rovinj. Nekadašnji hotel Park je zajedno s ACI-jevom marinom svojedobno bio stjecište najvećih svjetskih zvijezda match-race jedrenja. Planira li se ponovno dovođenje svjetske jedriličarske elite u Rovinj?

– Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini bit će formula i za privlačenje jedriličarske elite u Rovinj. Projekt gradnje ACI marine i hotela Park primjer je izvrsne suradnje dva poduzetnika iz dvije različite branše, koji su uspjeli zajedničkim nastojanjima stvoriti jednu mnogo veću ukupnu vrijednost nego što bi je imao svaki projekt zasebno. Marina i hotel u naravi su jedna prostorno funkcionalna cjelina, a opet svaka sa svojim identitetom.

Jedriličarska elita već je to prepoznala budući da će upravo iz ACI marine Rovinj krajem svibnja krenuti svjetski poznata regata RC44 u organizaciji Adris grupe, kojoj je i ACI jedan od partnera. U bliskoj budućnosti, naravno, i ACI planira samostalno organizirati regate.

Traži li se već u novoj ACI marini Rovinj vez više?

– Već i prije otvorenja marine primili smo niz upita za vez. Interes nautičara je izuzetno velik, neovisno o činjenici da je ACI marina Rovinj jedna od najskupljih hrvatskih marina. Pritom balansiramo potražnju za godišnjim vezom i očekivani pritisak tranzita tijekom sezone, imajući na umu da je ACI marina Rovinj oduvijek jedna od najtranzitnijih marina u Hrvatskoj. Upravo će ravnoteža godišnjih, mjesečnih i dnevnih vezova predstavljati izazov u nadolazećem razdoblju.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Novac.hr.

Foto: ACI marina

Andrea Zakinja i zbor Umjetničke škole Poreč nastupili u Zagrebu

NOVIGRAD: Radna zona Vidal u iduće 3 godine otvara 50 novih radnih mjesta