in

UZ POMOĆ EUROPSKE UNIJE: Uspostavlja se direktna brodska linija Poreč – Caorle

Caorle

Morska povezanost Poreča i talijanskog grada Caorle s druge strane Jadrana. To je cilj jednog od projekata u sklopu programa Interreg ItaliaCroazia Sutra, čiji je nositelj grad Caorle.

Kako javljaju talijanski mediji, projekt Interreg predstavljen je u Caorlama: službeno je započeo 1. siječnja ove godine, a završit će za 30 mjeseci, tj. u lipnju 2021. godine.

Cilj mu je poboljšati kvalitetu, sigurnost i ekološku održivost pomorskih i obalnih prijevoznih usluga, povećati atraktivnost područja i tako pridonijeti poboljšanju kvalitete života stanovnika i turista.

Ukupni proračun projekta iznosi gotovo 3 milijuna eura, od čega je 495 tisuća eura namijenjeno Gradu Caorle koji će pak uspostaviti vezu morem s Porečom.

Ovo je velika prilika za Caorle, rekao je gradonačelnik tog grada Luciano Striuli, dodavši kako se radi o projektu koji će im omogućiti uspostavljanje izravne morske veze s Hrvatskom, smanjujući time promet vozila. Ponosi se Striuli što je baš njegov grad lider ovog projekta, jer to znači da ima odgovarajuću strukturu za obavljanje ove uloge.

Projekt je komentirao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

-Radi se o EU projektu koji realiziramo skupa s Talijanima (Chioggia, Ravenna, Caorle…). Osim uspostavljanja brodskih linija među našim gradovima, želja je da sa sredstvima pokušamo dogovoriti i pilot projekt javnog prijevoza u gradovima. Za početak u manjoj verziji i s električnim vozilima, jer je ideja projekta održivi prijevoz u jadranskim gradovima. Nadam se da će biti uspješno, rekao je Peršurić.

TAR: Otvoren natječaj za dodjelu općinskih priznanja i povelja najzaslužnijima

KAŠTELIR: 27. travnja smotra folklora KUD-a Bosanska Posavina Poreč i tucijada jaja