in

VIŠNJAN: Radionica o uvođenju eura za poduzetnike uz praktične savjete

Poslovne žene udruge Krug u Višnjanu na edukaciji o euru

Nedavno je u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG Ogranak Istra, HGK Županijske komore Pula te uz domaćinstvo Općine Višnjan održana u Višnjanu za sve poduzetnice i poduzetnike Višnjana i okolice radionica Uvođenje eura i praktični savjeti za poduzetnike.

Edukciju je kao istaknuta poduzetnica s područja Općina Višnjan moderirala Katarina Peršurić, vlasnica i direktorica tvrtke Pjenušci Peršurić d.o.o. i potpredsjednica KRUGA Ogranak Istra, na čiju je inicijativu radionica organizirana.

Uvodno se je okupljenima obratio načelnik Općine Višnjan Angelo Mattich te zahvalio organizatorima na odabiru Općine Višnjan kao mjesta za održavanje aktualne i zanimljive radionice. Ticiana Trošt Kožljan pozdravila je ispred HGK Županijske komore Pula u ime predsjednice Jasne Jaklin Majetić te pozvala okupljene da koriste usluge HGK. Uvodno se je obratila i predsjednica KRUGA Ogranka Istra Gordana Restović, predstavila rad i djelovanje Udruge Krug te zaželjela okupljenima uspješnu i korisnu radionicu.

Prvi dio prezentacije pod nazivom Uvođenje eura i praktični savjeti za poduzetnike održala je članica Kruga Elen Bambić i financijska savjetnica tvrtke Conis Pula, ujedno predsjednica Strukovne grupe računovodstvenih i knjigovodstvenih djelatnosti HGK Županijske komore Pula te temeljem Zakona i Smjernica o uvođenju eura dala niz korisnih uputa poduzetnicima kako prilagoditi svoje poslovanje nadolazećim promjenama koje stupaju na snagu počevši od 05.09.2022. kada počinje obveza dvojnog iskazivanja cijena.

Barbara Vareško Pavlović, direktorica regije Raiffeisen banke za poslovanje sa SME klijentima održala je potom prezentaciju Uvođenje eura kao službene valute u Republiku Hrvatsku te dala pregled promjena sa strane financijskih institucija vezano za konverziju kredita, računa i depozita, prilagodbu platnog prometa te pripremi za korištenje gotovine, priopćeno je iz ove udruge.

policija pixsell

Dvoje ljudi u dobi od 70 i 80 godina ostalo bez stotina tisuća kuna. MUP upozorava građane

Foto TZ Vrsar - Ribarska fešta 2022.

VRSAR: U petak ribarska fešta u uz riblje delicije, limenu glazbu i dječji kutak