in

VRSAR: U petak ribarska fešta u uz riblje delicije, limenu glazbu i dječji kutak

Foto TZ Vrsar - Ribarska fešta 2022.

Šesta ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru, u petak 2. rujna 2022. godine u 19 sati, a kada ujedno počinje zabavni program. Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta, organizirali smo i dječji kutak s radionicama za najmlađe posjetitelje te nastup Limene glazbe Sveti Lovreč. Na pozornici će se izmjenjivati Tu i tamo band i Le Monde Band koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu. 

Ribarska fešta - Arhiv Foto TZ Vrsar limena glazba sveti lovreč
Ribarska fešta – Arhiv Foto TZ Vrsar

Igre za djecu na temu mora

Najšareniji kutak Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora za najmlađe posjetitelje. Djecu očekuju crtanje, slikanje, izrada akvarija, oslikavanje lica, pecanje ribica i mnogo kreativne zabave koju je za ovu priliku osmislila udruga Birikina. Radionice u dječjem kutku su besplatne, a održavaju se tijekom trajanja fešte od 19 do 22 sata. Ovim putem pozivamo naše najmlađe goste da se uključe na radionice i animaciju na rivi. 

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, ražnjići od lignji, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi, burger od tune ili sabljarke i mnoge druge delicije. 

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet kojeg će na šestoj ovogodišnjoj fešti pripremati Juranke na štandu s prženim morskim plodovima. 

Svi meniji prve Ribarske fešte dostupni su na internetskoj stranici: https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/.  

Ukoliko želite kušati, pokloniti ili odnijeti kući neku izvornu istarsku deliciju, za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi koji će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako ćete na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/ 

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

Poslovne žene udruge Krug u Višnjanu na edukaciji o euru

VIŠNJAN: Radionica o uvođenju eura za poduzetnike uz praktične savjete

lisice policija mup ilustracija

POREČ: Na terasi kafića vikao, mahao nožem, pa bježao policiji