in

Za potpore porečkim poduzetnicima osigurano 100.000 kuna – prijave u tijeku

Poeznom reformom Poreč punu gubi/Foto TZ

Za poduzetničke potpore Grad Poreč i ove je godine u svom proračunu osigurao 100 tisuća kuna. Međutim, s obzirom na sve veći interes poduzetnika za potpore, ukoliko dinamika pristizanja zahtjeva za potpore bude zahtijevala veći iznos od planiranoga, rebalansom proračuna osigurat će se dodatni iznos. Mjere su iste kao i prošle godine ali su novosti kod nekih mjera da su prihvatljivi prijavitelji slobodna zanimanja kao i to da se za neke mjere odobrava 20% veći iznos ako je riječ o ženi poduzetnici odnosno 10% ako je riječ o poduzetniku mlađem od 30 godina. Na taj način Grad želi poticati poduzetništvo mladih kao i žensko poduzetništvo, priopćeno je danas iz gradske uprave.

Potpore se dodjeljuju kroz sedam mjera:

1. potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima – potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo,

2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,

3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,

4. sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete te uvođenje inovacija u proizvodnju,

5. subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita,

6. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja i

7. subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine.

Trgovačka društva, obrti i slobodna zanimanja da bi ostvarili potpore moraju imati sjedište na području Poreča, te najmanje jednog zaposlenog na neodređeno vrijeme, uključujući vlasnika. Potpore se ne odnose na pravne i fizičke osobe (trgovačka društva, obrte i obiteljska poljoprivredna gospodarstva) čija je osnovna djelatnost trgovina, ugostiteljstvo i poljoprivreda.

Više informacija možete pročitati na www.porec.hr, gdje se nalaze i svi potrebni obrasci za prijavu, javljaju iz Grada Poreča.

KAKO JE SPAŠEN ISTARSKI BOŠKARIN: Od 93 do 2.100 grla u 15 godina

POREČ: Počeo 47. teniski turnir Istarska rivijera – natječu se tenisači iz cijelog svijeta