in

POREČ: Počeo 47. teniski turnir Istarska rivijera – natječu se tenisači iz cijelog svijeta

Foto: Tanja Kocijančić

Na teniskim terenima Pical u Poreču danas je obilježen početak najnovijeg izdanja teniskog turnira Istarska rivijera. Prekvalifikacije za 47. izdanje ovog turnira počele su još 8. ožujka, a danas je startao glavni dio turnira koji traje do 17. ožujka.

Neformalnom druženju povodom otvorenja prisustvovali su organizatori – predstavnici najveće hrvatske turističke tvrtke Valamar Riviera, tenisač i direktor turnira Branimir Horvat, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor gradske Turističke zajednice Nenad Velenik, te natjecatelji i mediji.

Inače, Istarska rivijera igra se u Poreču, Rovinju i Opatiji i jedan je od najstarijih međunarodnih muških teniskih turnira u Hrvatskoj. Svake se godine održava u gradovima zapadne i istočne obale Istre. Na njemu sudjeluju tenisači iz cijelog svijeta. Nagradni fond je bogat i ove godine iznosi 15.000 američkih dolara, te se boduje za svjetsku ITF rang listu.

Poreč je domaćin turnira od samih početaka, a Valamar Riviera već godinama ponosni organizator.

-U sklopu programa Volimo sport, jednog od devet krovnih programa društveno odgovornog poslovanja, Valamar Riviera izravno organizira i sponzorski podržava brojne sportske manifestacije, a među njima i ovaj najdugovječniji teniski turnir u Hrvatskoj. Istarska riviera postala je prava institucija među sportskim događanjima u regiji, istaknuo je direktor hotela Pical Karlo Paliska.

Ponosni su i organizatori koji već 47. godinu u Istru dovode vrsne tenisače iz cijelog svijeta.

-Ovaj turnir prilika je tenisačima da ugrabe ITF bodove, a gledateljima da uživaju u vrhunskom tenisu. Na Istarskoj rivijeri karijeru su započeli velikani poput Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera, Thomasa Mustera, Gorana Prpića i mnogih drugih, napomenuo je direktor turnira Branimir Horvat.

Gradonačelnik Peršurić istaknuo je da je Poreč već dugi niz godina prepoznat i kao grad sporta, s vrhunskom infrastrukturom. „Iako je naš grad mali, ima 8 sportskih dvorana, više od 30 polivalentnih igrališta i teniskih terena u izobilju, dakle sve što treba za mnogobrojne manifestacije i pripreme sportaša. Ovo je čak 47. Istarska rivijera i veseli nas da i dalje postoji velik interes za ovaj turnir i da na njega dolazi puno mladih teniskih nada, što je najbolja reklama za Poreč“, rekao je Peršurić.

Direktor TZ-a Velenik nadovezao se rekavši da Poreč zbog svega toga ima puno komparativnih prednosti u odnosu na slične destinacije u okruženju. „Vesele nas turističke brojke u ovom dijelu sezone kada sunce i more nisu glavni motiv dolaska. Naravno, raduje nas, jer smo zapravo još u zimi, nije čak ni predsezona, a sve se spojilo s lijepim vremenom. Hvala Branimiru Horvatu koji je pokretač svega i koji godinama dovodi rasadnik mladih sportaša u Poreč“, naglasio je Velenik, ponadavši se da će u budućnosti biti još puno izdanja Istarske rivijere.

Nakon Poreča turnir se seli u Rovinj.

Tekst&foto: Tanja Kocijančić

Za potpore porečkim poduzetnicima osigurano 100.000 kuna – prijave u tijeku

Ministar Goran Marić darovao 33 milijuna kuna Umagu, Novigradu i Pićnu; Poreču naplatio zakup Vrtova