in

Zahtjeve za isplatom minimalne plaće podnijelo 29.000 poslodavaca i to za 170.000 zaposlenih!

Izvor Vlada RH

Vezano uz najave tzv. korona zakona kojim bi se za trajanja izvanredne situacije suspendirale neke odredbe Zakona o radu ministar je najavio da bi se u petak, 27. ožujka, u 13 sati trebao održati sastanak sa socijalnim partnerima (poslodavcima i sindikatima) na kojemu će se raspraviti glavna pitanja u toj sferi. 

Zahtjeve za isplatom minimalne plaće do danas u podne podnijelo je 29.000 poslodavaca, i to za 170.000 zaposlenih, rekao je nakon sjednice Vlade ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, dodajući kako su jučer krenule i prve isplate, piše Poslovni.hr.

Ta je mjera, kao jedna od ukupno 63 koje je Vlada predvidjela u prvom krugu pomoći gospodarstvu, u primjenu krenula ovaj tjedan, a na bazi procjena o približno 400.000 zaposlenih kojima bi po zahtjevima poslodavaca pogođenim koronavirusom išle isplate minimalnih plaća, računa se da bi ta mjera kroz tri mjeseca stajala blizu 5 milijardi kuna.

Iz poslovne zajednice ovih su se dana čuli komentari da je paket mjera trebao biti jači, a osim oslobođenja  odnosno otpisa umjesto odgoda poreznih davanja dio prigovora išao je i na iznos pomoći kroz isplatu minimalne plaće, pri čemu se obično navode primjeri nekih drugih zemalja.

Vezano uz najave tzv. korona zakona kojim bi se za trajanja izvanredne situacije suspendirale neke odredbe Zakona o radu ministar je najavio da bi se sutra (u petak) u 13 sati trebao održati sastanak sa socijalnim partnerima (poslodavcima i sindikatima) na kojemu će se raspraviti glavna pitanja u toj sferi, piše Poslovni.hr.

Porečke odbojkašice završile prvenstvo

POREČ: Novo radno vrijeme za dežurstva ljekarni u ožujku i travnju