in

Grad Poreč dobio bespovratnih 500.000 kuna za uređenje vrtića u Žbandaju

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sudjelovao je danas u Poličniku u Zadarskoj županiji na uručenju Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, sukladno odluci Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Podsjetimo, uspješnom prijavom na poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2021. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade, Gradu Poreč odobreno je 500.000 bespovratnih kuna za  „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića Žbandaj“.

 – Pohvale idu mojem, uvijek aktivnom timu, koji redovno prijavljuje projekte za povećanje kvalitete života u Poreču. Iako ulazimo u najviši razred po razvijenosti, pa se samim time, zbog vlastite prerazvijenosti, na neke natječaje ni ne možemo javiti, to nas ne obeshrabruje i trudimo se uvijek imati spremne projekte. Također, zahvala ide i Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, koji je odobrio ova sredstva nama, kao jedinom gradu iz Istre, komentirao je gradonačelnik Peršurić današnju odluku.

S obzirom na to da Poreč iz godine u godinu bilježi pozitivna demografska kretanja te konstantan porast broja djece za upis u predškolske ustanove, osiguranje institucijskog zbrinjavanja te potreba za predškolskim ustanovama je neophodna. Grad je na te trendove reagirao pravovremenim ulaganjem – u samo tri godine otvorena su tri nova vrtića, kako bi se osiguralo mjesto za svako dijete. Posljednja u nizu investicija je upravo gradnja vrtića i jaslica u Žbandaju za sedamdesetak djece, a odobrena sredstva uložena u opremanje tog vrtića.

I ovaj je projekt jedna od točaka demografske politike Grada Poreča, koja donosi pozitivne rezultate i radi na podizanju standarda i osiguranju kvalitetnih uvjeta za svu djecu u dječjim vrtićima na području Poreča, a razvijanje programa i projekata za sve generacije nastavit će se i u razdoblju pred nama, priopćeno je iz Grada Poreča.

POREČ: Nakon radova u Mičetićima kanalizacija se gradi i u Ladrovićima

Biciklistički klub Poreč organizirao full moon biciklijadu