in

POREČ: Nakon radova u Mičetićima kanalizacija se gradi i u Ladrovićima

Gradnja kanalizacije u naselju Ladrovići

Nastavlja se izgradnja kanalizacijske mreže na području Grada Poreča i to u naselju Ladrovići, nakon što su nedavno radovi završeni u susjednom naselju Mičetići. Investitor je komunalna tvrtka Odvodnja Poreč, a vrijednost investicije iznosi 1.200.000 kuna .

Gradnja kanalizacije u naselju Ladrovići

U sklopu radova u Ladrovićima, obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja u duljini od 943 metara, koju čini ukupno osam ogranaka, sa priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj. Radovi se planiraju izvoditi u dvije faze, i to prva do početka turističke sezone, a druga faza po završetku iste. Tijekom radova mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima u blizini gradilišta, te na poštivanje privremene prometne regulacije. Sve informacije o stanju radova, mogu se dobiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr.

U netom završenim radovima u naselju Mičetići, kanalizacijska mreža postavljena je u duljini od 230 metara, također s priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj. Vrijednost radova je iznosila 250.000 kuna, a ovih će dana na trasi biti postavljen i asfaltni sloj.

-Kanalizacijskom mrežom na području Grada Poreča došlo se do pokrivenosti od 92% svih kućanstava u svim porečkim naseljima, što je gotovo dvostruko više od hrvatskog prosjeka. – Samo u prošle četiri godine oko 800 kućanstava spojeno je na mrežu. Prioritet za naredno razdoblje je doći do pokrivenosti od 100 posto, odnosno, izgraditi kanalizacijsku mrežu u nekoliko preostalih naselja nakon što su već ranije izgrađeni kolektori, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

alkohol vozač pijan ilustracija policija

POREČ – PULA: Vozili pijani i pod zabranom

Grad Poreč dobio bespovratnih 500.000 kuna za uređenje vrtića u Žbandaju