in

Gradi se polivalentno igralište u Bonacima

Foto Grad Poreč

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča počeo je s izgradnjom polivalentnog igrališta u naselju Bonaci. Investicija je pokrenuta kroz konzultaciju s mještanima i mjesnim odborom, s obzirom na to da se radi o naselju u kojem živi veliki broj djece.

bonaci gradi se igralište gradilište bager foto grad poreč
Foto Grad Poreč

Igralište će biti dimenzija 14×16 m, omeđeno ogradom visine 2,0 i 4,0 m, a opremljeno je s jednim košem za košarku i dva gola za mini nogomet. U sklopu radova nasipat će se i pristupna staza i plato za parkiranje vozila.

Podsjetimo, s više od stotinu dječjih i polivalentnih igrališta na području grada i pripadajućih naselja , Poreč u prosjeku ima gotovo četiri puta više igrališta u odnosu na broj stanovnika. Prema podacima Udruge gradova, koja okuplja 126 gradova članova, broj dječjih igrališta u jedinici lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika razmjeran je jednom igralištu na oko 800 stanovnika, dok je u Poreču razmjeran jednom igralištu na oko 240 stanovnika što ukazuje na iznadprosječni standard opremljenosti gradskih i prigradskih naselja sadržajima na najmlađe, a novo će igralište u Bonacima obogatiti ponudu.

maske mskice zaštitne korona covid kovid

I u petak velik broj novozaraženih i dvoje preminulih

policija nesreća ilustracija pixabay

POGINUO VOZAČ ALFE: Policija objavila detalje teške nesreće na cesti Vodnjan – Bale