in

Gradonačelnik obišao porečke prvašiće povodom Dječjeg tjedna

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, koji ove godine traje od 1. do 7. listopada, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Loris Peršurić je, zajedno s ravnateljicom OŠ Poreč Nadijom Kos i privremenom ravnateljicom OŠ Finida Suzanom Poropat Božac, posjetio 166 učenika svih prvih razreda Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, kako matičnih, tako i područnih, te im darovao majice sa logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča–Parenzo prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih, te drugih školskih susreta.  Dječji tjedan obilježava se mjesec dana nakon početka školske godine, pa je tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o novoj školi na Finidi i o tome što radi gradonačelnik, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Osnovna škola Poreč, zajedno s područnom školom Žbandaj, ove školske godine ima ukupno četiri prvih razreda. U matičnoj ustanovi to su: 1a razrednice Marije Matasović, 1b razrednice Snježane Stifanich i 1c koji vodi razrednica Lorena Beaković, dok u Žbandaju prvi razred vodi razrednica Ljubica Goričanec. Osnovna škola Finida broji sveukupno tri prva razreda, od toga dva u matičnoj školi – 1a vodi Suzana Jakotić, a 1b Snježana Maltar, dok razred u područnoj školi u Novoj Vasi vodi razrednica Nataša Bayer. Majice su dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin pod vodstvom razrednice Mirande Benussi Malusa, koje je danas obišla zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

Majice su, kao i besplatna kino predstava „Ernest i Celestina“ te „Uzbuna na Zelenom vrhu“ za sveukupno 1040 učenika porečkih škola, dar Grada Poreča- Parenzo u Dječjem tjednu, dok je za predškolske uzraste Grad organizirao kazališnu predstavu „Heidi“ Teatra Naranča, koju će u nedjelju pogledati mališani porečkih vrtića.

Zdravko Čolić za Novu godinu u Poreču

Dvije premijere domaćih craft pivovara na Istra & Craft Beer Festivalu