in

HAK upozorava na maglu, na nekim istarskim cestama zabranjen teretni promet

Foto Pixabay

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti te Hrvatski autoklub (HAK) vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona je na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas (18. studenog) od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu, upozorava HAK.

Istarski ipsilon (radovi):

  • od čvora Lupoglav do čvora Vranja (u smjeru Rijeke) zabranjen je promet za sve izvanredne prijevoze;
  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u smjeru Rijeke zabrana za sve izvanredne prijevoze; dionica čvor Vranja-čvor Lupoglav u smjeru Istre zabrana za sva vozila šira od 3,00 m.

Stanje na cestama prije puta provjerite na

https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/#prohodnost-cesta

ISTRA u srijedu – 73 novozaražena, koronavirus u Domu za psihički oboljele osobe

Istarski teran zabranjen u Sloveniji!