in

KLUPICA ZA SRCE u subotu u Novigradu – Istarski mališani u humanitarnoj akciji za Dječji dom „Ruža Petrović“

Foto Dječji vrtić Tičići Novigrad s klupicom

Na inicijativu nekolicine odgajateljica Dječjeg  vrtića „Tičići“ Novigrad u pedagoškoj godini 2023./2024. pokrenut je projekt „Klupica za srce“ čiji je cilj poboljšanje i unaprjeđenje uvjeta življenja djece koja odrastaju u Dječjem domu „Ruža Petrović“ u Puli.

Poziv za uključivanje u projekt upućen je svim dječjim vrtićima Istarske županije, a glavni zadatak bio je da svaka ustanova, u suradnji s roditeljima, umjetnicima i drugima, izradi jednu svoju posebnu klupicu, te da klupica bude od postojanog materijala, tj. da se može smjestiti i stajati u vanjskom prostoru (parku, dvorištu). 

U projekt su se uključili: Dječji vrtić “Tičići” Novigrad, Scuola dell infanzia “Girasole” Novigrad, Dječji vrtić “Mali svijet” Pula, Dječji vrtić “Kalimero” Brtonigla, Dječji vrtić “Duga” Umag, Dječji vrtić “Grdelin” Buzet i Atelier “Agata” Novigrad.

Svaki od navedenih dječjih vrtića izradio je svoju klupicu, te će sve klupice biti izložene u Parku novigradskih ribara u Novigradu, 8. lipnja 2024. godine,  u okviru manifestacije Park food fest, pri čemu će se organizirati donacijska prodaja klupica i raznih dječjih rukotvorina nastalih tijekom provođenja ove akcije.

-Pozivamo sve da nam se pridruže u subotu 8. lipnja 2024. od 14 sati u Parku novigradskih ribara i podrže ovu hvalevrijednu inicijativu, poručuju iz vrtića Tičići.

Projekt je realiziran zahvaljujući financijskoj podršci grada Novigrada, te materijalnoj i promidžbenoj potpori Dječjeg vrtića „Tičići“ Novigrad i Turističke zajednice Grada Novigrada.

Grafit na Gradskom kupalištu kao djelo navijača Šajeta - Foto Tanja Kocijančić

POREČ: Šajete novim grafitom žele svima dobrodošlicu u svom kvartu – Novom naselju

Foto Tanja Kocijančić

POREŠTINA: HZZO u nove urede na rivi ulaže 225.000 eura. Doznali smo što će sve imati i kako će se preurediti