in

I porečke odbojkašice zbog zaraženih koronavirusom u zagrebačkoj Mladosti moraju u samoizolaciju?

Prva ekipa OK Poreč/Foto Tanja Kocijančić

-Obavještavamo Vas da je 6 igračica OK Mladost, a koje su ove subote igrale Super ligu s prvom ekipom Odbojkaškog kluba Poreč, pozitivno na koronavirus. Kontaktirali smo nadležne službe i zatražili preporuke za daljnje aktivnosti.

Čim budemo zaprimili te preporuke o sadržaju ćemo izvijestili javnost, piše u službenom priopćenju pristiglom iz OK Poreč.

Upravo su Porečanke prvu utakmicu ove sezone u subotu odigrale u Zagrebu kod Mladosti, a danas su mediji objavili da su pozitivni na koronavirus dva odbojkaša HAOK Mladost a kasnije tijekom dana, kada su stigli rezultati testiranja, objavljeno je da je COVID-19 je potvrđen i kod nekih igračica tog kluba. Tako da su i one, poput muških kolega, od danas u 14-dnevnoj samoizolaciji. 

Premda OK Poreč još nije dobio službeno od Stožera civilne zaštite Istarske županije što im je činiti, za očekivati je da će Porečanke morati u također u samoizolaciju i na testiranje.

-S obzirom na trenutnu situaciju, kao i na našu dužnost da budemo odgovorni, OK Poreč trenutno zastaje sa svim sportskim aktivnostima i to do daljnjega.

U svakom slučaju OK Poreč će pozorno pratiti situaciju i izvještavati javnost. Uvjereni smo da će biti sve u redu. Preporučamo oprez i povećano praćenje zdravstvenog stanja svih naših članica, a u slučaju pojave ikakvih suspektnih simptoma, preporuča se kontaktirati osobnog liječnika. Curama iz OK Mladosti želimo sve brz povratak na teren. Još jednom pozivamo na povećani oprez ali i na odgovorno ponašanje. Vjerujemo da će sve biti u redu i da će mo uskoro započeti sa redovnom sportskom aktivnošću, piše u priopćenju kojeg smo primili iz OK Poreč.

Flego: Ne smijemo se u budućnosti posvađati i oko podjele cjepiva protiv COVID-19

Flego: Ne smijemo se u budućnosti posvađati i oko podjele cjepiva protiv COVID-19

No new Covid-19 cases for third day in a row

Nekima u Istri ovu su sezonu spasili Beograđani