in

Iako u velikim problemima zbog virusa, Italija poslala pomoć Zagrebu

Iz regije Furlanija-Julijska krajina stiže 30 šatora, a dolaze i vojnici, pripadnici civilne zaštite te vatrogasac koji zna hrvatski. Konvoj krenuo sinoć iz Palmanove

Italija je sinoć poslala pomoć Hrvatskoj koja je, nakon snažnog nedjeljnog potresa, aktivirala Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu. Iz regije Furlanija-Julijska krajina put Zagreba poslano je 30 šatora u koje se može smjestiti 250 kreveta.

– Usred smo zdravstvene krize i proživljavamo teške trenutke zbog epidemije novog koronavirusa, ali to ne znači da ne možemo pružiti ruku onima kojima je pomoć potrebna. I sami znamo koliko nam je bila važna tehnička i logistička potpora u trenucima krize i spremni smo odraditi svoj dio – kazao je jučer, između ostalog, zamjenik guvernera zadužen za civilnu zaštitu Riccardo Riccardi. On je još u nedjelju ujutro kontaktirao hrvatske lokalne vlasti kako bi ponudio pomoć.

Opremu dovozi pet vojnih i jedno vozilo civilne zaštite. Uz pripadnike vojske, na put je krenuo i vatrogasac volonter iz Trsta koji govori hrvatski i dužnosnik iz Palmanove koji zna engleski, objavljeno je jučer.

Izvor: Friuli.it

stipendije

Županija objavila natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovnog stanja

korona covid

NOVIGRAD: Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta