in

NOVIGRAD: Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta

Ilustracija

Grad Novigrad poslao je priopćenje vezano za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravka.

Propusnica koju izdaje poslodavac:
Temeljem čl. II I čl. III Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka (dostupna OVDJE), koja je stupila na snagu 23. ožujka 2020., odgovorne osobe u pravnoj osobi (poslodavci) mogu izdati, ovjeriti i potpisati Propusnicu za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta, u sljedećim okolnostima koje su izuzete od zabrane:
– promet i kretanje nužno za opskrbu navedenog područja
– dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
– izvješćivanje javnosti
– putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
– žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

>>>Obrazac propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravka koju izdaje, ovjerava i potpisuje odgovorna osoba u pravnoj osobi (poslodavac), preuzmite OVDJE.

Propusnica koju izdaje gradski stožer Civilne zaštite:
U slijedećoj okolnosti Propusnicu za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravka za građane Grada Novigrada izdaje nadležni stožer Civilne zaštite Grada Novigrad:
– vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

>>>Za ostvarivanje prava na ovu propusnicu treba ispuniti zahtjev (preuzmite ga OVDJE) i pošaljite ga na e-mail adresu: info@novigrad.hr.

Iako u velikim problemima zbog virusa, Italija poslala pomoć Zagrebu

TAR: Udrugama 610.000 kuna, ugovori ovise o COVIDU-19