in

IN MEMORIAM: Stjepan Arnold, dr. med. (1945.-2022.), dugogodišnji voditelj porečke hitne pomoći

S poštovanjem i zahvalnošću opraštamo se od svog sugrađana, Stjepana Arnolda, dr. med. – liječnika, dugogodišnjeg voditelja porečke hitne medicinske pomoći, dobitnika Povelje „30. april“.

Dr. Arnold rođen je 01.07.1945. godine u Dubrovniku a školovao se u Rijeci. Od 1979. godine zapošljava se u Domu zdravlja Poreč u hitnoj medicinskoj pomoći kao liječnik, gdje radi do odlaska u mirovinu 2010. godine, te je jedan od onih koji su formirali rad i funkcioniranje ovog važnog dijela medicinske brige za građane.

Prema riječima njegovih kolega, dr. Arnold je u hitnoj pomoći na terenu pronašao sebe, tu su došle do izražaja sve njegove stručne i ljudske kvalitete. Bio je liječnik koji voli malog, jednostavnog čovjeka kome može pomoći često jednostavnim zahvatom, bez puno kompliciranja, kako bi volio reći. Bio je inovativan, spretan, snalažljiv, uvijek prvo logikom, a zatim teorijom rješavao je sve što se je riješiti dalo. Dane i noći, nedjelje i blagdane, u radno vrijeme i izvan njega, pomagao je našim sugrađanima i njihovim gostima i u svakom trenutku „davao je više“, više nego što je bio standardni medicinski postupak, jer on jednostavno nije bio standardni doktor.

Brojni će ga sugrađani i pacijenti pamtiti kao doktora zbog kojeg nisu „išli za Pulu“ , sve je to dr. Arnold riješio u porečkoj ambulanti, jer mu je kao zaljubljeniku u kirurgiju posebno zadovoljstvo bilo obaviti manji kirurški zahvat, bez obzira na vrijeme i uputnicu. Dr. Arnold nam je bio poznat i kao glazbenik, koji je godinama pjevao u pjevačkom zboru Joakim Rakovac, te svirao u gitarističkom ansamblu, jer je njegova velika ljubav osim medicine i mora bila glazba.

Za svoje profesionalne doprinose zajednici i značajan trag koji je ostavio u životu našeg grada, Poreč ga je 2002. godine nagradio Poveljom „30. April“.

U ime svih Porečana koje je liječio, i koji će ga pamtiti kao liječnika i čovjeka koji je volio grad u kojem je živio i njegove ljude, opraštamo se od dr. Arnolda stručnjaka i sugrađana, uz zahvalu za sve njegove ljudske i stručne doprinose Poreču i Porečanima te obitelji izražavamo duboku sućut.

Gradonačelnik Poreča                                                                                                      

Loris Peršurić                                                                                                                      

sa suradnicima                                                                                                                   

Foto Istarska županija

Prijem kod župana: Aquarium Pula dobio „Zlatnu kunu“ kao najbolje malo poduzeće

Foto Mačevalački klub Špada Poreč

Zapaženi uspjeh porečke Špade na jakom međunarodnom natjecanju u Beogradu