in

Indijski veleposlanik u posjetu Poreču i Novigradu zbog Međunarodnog dana joge

Foto udruga Vitasana Poreč

Međunarodni dan joge obilježit će se u Istri na 10 lokacija. U organizaciji udruge Vitasana u Poreču će se manifestacija održati u subotu, 18. lipnja, u 19:30 sati na Materadi, a uključivat će vježbu disanja, izvođenje tradicionalnih joga položaja te relaksaciju uz Gong zvučnu kupku. Pridružit će im se veleposlanik Indije u Hrvatskoj, Raj Kumar Srivastava.

U Novigradu će se u nedjelju 19. lipnja održati manifestacija pod nazivom Međunarodni dan joge i večer indijske kulture. Program započinje u 10 sati ujutro, demonstracijom joge, tehnika disanja asane i pranajame te joga zvuka – nada joga.

U večernjim satima u novigradskom muzeju Lapidarium upriličit će se otvorenje izložbe “Shakti”, akademske slikarice i grafičarke Kristine Kamala babina, te izvedba klasičnog indijskog plesa Bharatanatyam, kojeg će predstaviti plesačica Bhakti Devi.

Manifestaciju će svojim dolaskom uveličati veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Raj Kumar Srivastavag, odazvavši se zajedničkom pozivu novigradskog gradonačelnika Antea Milosa i Sandre Čupić, predsjednice novigradske udruge Amrit Sagar, koja stoji iza organizacije manifestacije kojom se u Novigradu već godinama tradicionalno obilježava Međunarodni dan joge.

Nj. E. g. Raj Kumar Srivastavag u Novigradu će boraviti tijekom tri dana vikenda te će osim posjeta programima u okviru Međunarodnog dana joge i večeri indijske kulture imati prigodu i upoznati se s Novigradom, njegovom bogatom kulturno-povijesnom baštinom, prirodnim ljepotama i drugim atributima.

Ilustracija - TZ Vrsar

VRSAR: Ribarska fešta u novom izdanju – Čekaju vas polpete od plave ribe, pečeni krakovi hobotnica, riblja pašteta…

Mladi nogometaši Kaštelira i Vižinade odmjerili snage