in

VRSAR: Ribarska fešta u novom izdanju – Čekaju vas polpete od plave ribe, pečeni krakovi hobotnica, riblja pašteta…

Ilustracija - TZ Vrsar

Tradicionalna Ribarska fešta ponovno se održava na rivi u Vrsaru nakon dvije godine pauze zbog pandemije. U petak, 17. lipnja s početkom u 19 sati na rivi započinje zabavni program uz gastronomsku ponudu morskih delicija.     

Koncept fešte je tijekom dvogodišnje pauze unaprijeđen. Štandovi s hranom će od ovoga izdanja biti tematizirani na način da će svaki štand nuditi različita jela pripremljena na bazi jedne namirnice. Ponudu će činiti šest gastronomskih punktova tematski podijeljenih na: bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto i glavonošce odnosno karamale, sipe, folpe.

Ponuđači na ribarskim feštama svoje su kulinarske vještine i recepte usavršavali tijekom zime na radionicama s Davidom Skokom kako bi poboljšali menije, obogatili ih kvalitetnijom ponudom i prilagodili potražnji suvremenih turista gurmana koji su sve prisutniji u strukturi gostiju koji posjećuju Vrsar i Istru.

Među novostima koje će posjetitelji ribarske fešte moći kušati su polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica,  pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi i mnoge druge.  

Svi meniji prve ribarske fešte su dostupni na web stranici https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Od ovog će se izdanja u ponudi naći i neizostavno ribarsko jelo – brodet, kojeg će spremati svaki put drugi ponuđač, na taj će način posjetitelji moći kušati sedam različitih brodeta kroz sedam Ribarskih fešti koliko će ih se održati ove godine.  Na prvoj će fešti brodet pripremati Mirjana Žiković na štandu s plavom ribom.

Program prve Ribarske fešte započinje otvaranjem gastronomskih punktova već oko 18 sati, a prvu će feštu obilježiti nastup Limene glazbe Lovreč koja će svirati hodajući vrsarskom rivom s početkom u 19 sati.  Na pozornici će se od 20 sati izmjenjivati Malvazija band i Alfa time band koji će se pobrinuti za atmosferu i dobru zabavu.

Novim konceptom se želi dati dašak novosti ribarskim feštama koje postoje već 25 godina kako bi se gastronomski dio obogatio kvalitetnijom ponudom i gostima približila održiva morska hrana kroz ugodnu atmosferu i dobru zabavu.  

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/             

Funtana - Foto Istra Terra Magica

FUNTANA: Predložite kandidate za općinske nagrade

Foto udruga Vitasana Poreč

Indijski veleposlanik u posjetu Poreču i Novigradu zbog Međunarodnog dana joge