in

U Hrvatskoj trenutno 815.000 turista, šef HTZ-a: Možemo biti zadovoljni sezonom

Foto Tanja Kocijančić

U HRVATSKOJ se trenutno nalazi 815.000 turista, od čega četvrtina dolazi s njemačkoga tržišta. Najveći broj gostiju odmara se na Viru, a u top pet hrvatskih odredišta smjestili su se i Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč.

“Možemo biti zadovoljni s postignutim rezultatima koji jesu daleko od prošlogodišnjih, međutim s obzirom na cijelu situaciju, ne samo u Hrvatskoj nego i na europskim tržištima, mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Brojke pokazuju da smo sada skoro na 50 posto prošlogodišnje sezone, to su kumulativni rezultati od siječnja do danas”, rekao je za N1 predsjednik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. 

Nastavlja da se turistički promet intenzivirao u sedam dana kolovoza jer se potkraj srpnja pojačao aviopromet prema Hrvatskoj. To ga veseli jer su na splitsko i dubrovačko područje zbog toga počeli dolaziti turisti.

Kaže da se bilježi više individualnih gostiju nego organiziranih dolazaka, a ti su turisti smješteni u privatnim apartmanima. Dobro su popunjeni kampovi i mali hoteli pa se nada da će se taj trend nastaviti i do kraja kolovoza.

Očekuju se udarni vikend i velike gužve na prometnicama.

Istarska policija najavila pojačane kontrole tijekom vikenda

Istra u subotu 8. kolovoza – Nijedan novozaraženi, 7 izliječenih i preminuli stranac