in

Istarska policija najavila za četvrtak prometnu akciju kontrole brzine

Foto Policijska uprava istarska

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula u četvrtak,19. listopada od 8 do 13 sati, provest će preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor brzine kretanja vozila”.

Na području Postaje prometne policije Pula je tijekom devet mjeseci 2023. godine zabilježeno 60 prometnih nesreća kojima je okolnost nastanka prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 10% manje od usporednog razdoblja 2022. godine. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine stradala je ukupno 51 osoba, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, 11 osoba zadobilo je teške, a 39 osoba lake tjelesne ozlijede. Policijski službenici utvrdili su ukupno 10.694 prometna prekršaja, od čega 2.997 ili 28% udjela prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Nesreća u Istri: Pijana ometala alkoholiziranog vozača koji je potom udario u stijene

Foto Carinska uprava RH

Šverc u Istri: Carina otkrila kamion pun duhana. Evo što ga je odalo