in

Istarska policija organizira akciju s ciljem zaštite pješaka

Špadići - Foto Grad Poreč

Sutra se na području Pule provodi prometna akcija te će policijski službenici kontrolirati propuštaju li vozači pješake te prelaze li pješaci cestu na propisani način

Na području Postaje prometne policije Pulaa sutra, 13. rujna 2023. godine od 8 do 13 sati provest će se preventivno-represivna prometna akcija ”Zaštita pješaka”.

Tijekom prvih osam mjeseci ove godine Postaje prometne policije Pula-Pola zabilježila je 24 prometne nesreće obaranja pješaka. U tim nesrećama stradalo je 25 pješaka, od kojih su četiri pješaka  zadobila teške, a 21 pješak lake ozlijede.

Tijekom provedbe prometne akcije provodit će se nadzor obveza vozača prema pješacima i pravilnog kretanja pješaka.

Policija poziva vozače da se pješačkim prijelazima približavaju smanjenom brzinom i propuštaju pješake koji stupaju ili su već stupili na obilježeni pješački prijelaz te da posebnu pozornost posvete djeci, starim i iznemoglim osobama, slijepim osobama ili drugim osobama s invaliditetom.

Pješake pozivaju da se kreću nogostupom ili drugom prikladnom površinom te da kolnik prelaze na za to obilježenim mjestima, nakon što su se dobro uvjerili da to mogu učiniti na siguran način, uz obvezu poštovanja odredbi svjetala na semaforu za pješake.

kartica bankovna plaćanje internet prijevara cyber novčanik

Pokušaj prijevare na internetu. Istrijanka htjela prodati mobitel. U zadnji tren se spasila od gubitka novca

Foto Grad Poreč - Sveta Marija Mala u Baderni

Baderna proslavila blagdan zaštitnice Svete Marije Male