in

Istarska policija poziva na predavanje o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara

Foto Policijska uprava istarska

Ovo je prvo u nizu predavanja policijskih službenika za prevenciju koja će se održavati posljednjeg ponedjeljka u mjesecu u Čitaonici kluba umirovljenika Pula

Policijska uprava istarska u dogovoru s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula nastavlja provoditi preventivni projekt ”Policija poručuje: zaštitimo naše noniće” tako da će se u ponedjeljak, 29. siječnja s početkom u 11 sati, u prostorijama Čitaonice kluba umirovljenika Pula (Giardini 14), održati predavanje za osobe starije dobi.

Policijski službenici građane će upoznati s vrstama prijevara te će ih poučiti kako se mogu zaštiti. Naglasak će biti na zaštiti osobnih podataka i privatnosti, kao temeljnog ljudskog prava, s obzirom da se 28. siječnja obilježava Europski dan zaštite osobnih podataka. Budući da se sve više prijevara događa putem interneta, kojeg starije osobe sve češće koriste u svakodnevnoj komunikaciji, policijski službenici predstavit će im i projekt Ministarstva unutarnjih poslova Web heroj.

Ovo je prvo u nizu predavanja policijskih službenika za prevenciju koja će se održavati posljednjeg ponedjeljka u mjesecu u Čitaonici kluba umirovljenika na teme zaštite od kaznenih djela prijevara, teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, ali i sigurnosti u prometu osoba treće životne dobi.

Pozivamo naše sugrađane starije dobi da se odazovu predavanju u što većem broju i saznaju kako se mogu zaštititi, objavila je Policijska uprava istarska.

romobil

U Istri teško ozlijeđen vozač romobila (66)

Foto Policijska uprava istarska

Obavijest policije za nogometnu utakmicu između NK Istra 1961 i GNK Dinamo