in

Istarska policija: U četvrtak pojačani nadzor željezničko-cestovnih prijelaza

Ilustracija MUP

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula će sutra provesti pojačani nadzor željezničko-cestovnih prijelaza

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima na željezničko-cestovnim prijelazima (ILCAD), Postaja prometne policije Pula provest će sutra od 8,30 do 9,30 sati i od 15,30 do 16,30 sati  preventivno-represivnu akciju „Nadzor željezničko-cestovnih prijelaza“.

Na području postaje Prometne policije Pula 2021. godine zabilježene su dvije prometne nesreće na željezničko-cestovnom prijelazu u kojima su smrtno stradala dva vozača automobila, dok je od 2021. do lipnja 2024. zabilježeno 11 oštećenja branika ili polubranika.

U težnji za unaprjeđenjem sigurnosti na prometnicama, uključujući pritom i prijelaze preko željezničke pruge, posebno ukazujemo na problem i opasnost distrakcije prilikom prijelaza željezničko-cestovnih, odnosno pješačkih prijelaza preko pruge te nedovoljno pridavanje važnosti potrebi dodatnog uvjeravanja može li se željezničko-cestovni prijelaz prijeći bez opasnosti.  

ILCAD kampanja pokrenuta je 2009. godine, a koordinira ju Međunarodna željeznička unija u suradnji s Europskom komisijom i Ekonomska komisija Ujedinjenih naroda za Europu. Svrha obilježavanja ILCAD-a jest dodatno upozoriti sudionike u prometu o opasnostima kojima se izlažu ako ne poštuju prometna pravila i signalizaciju prilikom prelaženja željezničke pruge. Ciljana skupina ovogodišnje kampanje su „Ranjivi korisnici“.

Foto Policijska uprava istarska

U SRCU ISTRE: Nije bio zadovoljan kako rade pa im prijetio smrću pištoljem…

poreč radionica

U Poreču Dani otvorenih vrata Štrige, Pozitrona i Matematičkog društva “Istra”