in

U Poreču Dani otvorenih vrata Štrige, Pozitrona i Matematičkog društva “Istra”

Društvo matematičara Istre

Dani otvorenih vrata Centra Pozitron, Matematičkog društva „Istra“ i Udruge Štriga

Ove udruge pozivaju na svoje dane otvorenih vrata koji će se održati u prostoru Centra Pozitron (Zgrada Veletržnice ribe, Ul. Mate Vlašića bb, Poreč).

Petak, 7.6.2024. od 14h – Udruga Štriga

Porečka Udruga Štriga okuplja ljubitelje zabave, znanstvene fantastike i fantastike, umjetnosti, prirode i kulture. Povezujemo se kroz razne aktivnosti: društvene igre, tabletop RPG-ove, buvljake, radionice za djecu i odrasle, SF&F konvencije, predavanja, Murder Mysterye i kvizove. Također, ove godine u 9. mjesecu organizirat ćemo “Divertikon” – SF&F konvenciju u Poreču, na kojoj ćete se moći zabaviti uz naše uobičajene aktivnosti te uživati u zanimljivim predavanjima i radionicama!

Na danima otvorenih vrata dođite i opustite se uz raznovrsne društvene igre, igre uloga poput Dungeons & Dragons i Pustolovine, te se upoznajte s nama i našim budućim planovima.

Raspored:

14h – 00h   –  stolne društvene igre

14h – 18h   –  Dungeons & Dragons: Lov na Božanske Artefakte, obavezne prijave na: https://forms.gle/KExFdLPzjphKZJBE6

18h – 22h   –  Dungeons & Dragons: Magični kosir , obavezne prijave na: https://forms.gle/KExFdLPzjphKZJBE6

18h – 20h   – Pustolovina – Brbljava lubanja na dverima kralja Gavrana, otvoreno za igrače od 8 do 88 godina, obavezne prijave na: https://forms.gle/LH3J2S5be8MXpjMaA

Subota, 8.6.2024. u 10h Centar Pozitron i Matematičko društvo „Istra“

Udruge će s početkom u 10:00 sati predstaviti značajnije ostvarene projekte i aktivnosti u šk. godini 2023./2024. poput: LEGO Robotika, Arduino robotika, Internet of things, Razvoj sustava umjetne inteligencije, Osnovni i napredni ciklus korištenja Raspberry Pi mikroračunala, 3D modeliranje i printanje, Napredna robotika, Festival matematike u Puli, Ljetna škola matematike u Roču, matematičke radionice i predavanja za učenike i ostale aktivnosti.

Upoznat će djecu s planom i programom za školsku godinu 2024./2025. i bit će mogući predupisi. Pozivaju se roditelji i djeca. Predviđena je prezentacija od 60 minuta, a zatim slijedi vrijeme za pitanja.

Više informacija o udrugama potražite na web stranicama:

vlak

Istarska policija: U četvrtak pojačani nadzor željezničko-cestovnih prijelaza

susret 4 novigrada domaćin podravski

Održan tradicionalni Susret 4 Novigrada: Sve najbolje od Podravine