in

Istarska policija upozorava zbog uklanjanja eksplozivnog sredstva iz mora

Foto Policijska uprava istarska

Policija apelira na građene da se suzdrže od aktivnosti na moru i podmorju za vrijeme uklanjanja eksplozivnog sredstava

Policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka će s djelatnicima Interventne jedinice policije Ministarstva unutarnjih poslova i drugim ustrojstvenim jedinicama PU istarske sutra, 14. ožujka, od 7 do 17 sati, provesti akciju uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva iz podmorja na području Medulinskog zaljeva.

Riječ je o protubrodskoj mini LMB III koja datira iz II. Svjetskog rata. Kako bi se ona sigurno uklonila iz mora, a potom transportirala i uništila na sigurnoj lokaciji južno od RT Kamenjaka, policija će poduzeti odgovarajuće mjere u cilju zaštite života i imovine građana.

Prilikom postupanja, na moru i kopnu uspostaviti će se sigurnosna zona osiguranja koju će osiguravati policijski službenici i Lučka kapetanija Pula. Točno trajanje operacije uklanjanja i uništenja minsko-eksplozivnog sredstva ovisiti će o vremenskim uvjetima na moru te o dinamici posla.

Za vrijeme akcije mole se građani da ne pristupaju zonama osiguranja koje će uspostaviti policijski službenici te da postupaju po uputama policijskih službenika radi njihove sigurnosti i sigurnosti svih sudionika akcije uklanjanja, objavila je istarska policija 13. ožujka 2024.

konjički klub vinia stela baljak

POREČ domaćin Croatia cupa daljinskog jahanja. Izvrsne Stela Baljak, Eva Jurković i KK Istra

Foto TZ Poreč

Turistička zajednica grada Poreča zapošljava – Natječaj u tijeku, pogledajte što traže